Zwaarbevochten punt voor Helpman Vrouwen 2

UITHUIZERMEEDEN, 30 september 2017

Vandaag stond de wedstrijd tegen de Heracliden vrouwen 1 op het programma. We hebben al vaker tegen de Heracliden gespeeld en we kunnen wel stellen dat het een gewaagde tegenstander is.
De opstelling was als volgt: Esmee op de goal, Britt en Irma centraal in de verdediging en Manon en Paula op de backpositie. Op het middenveld stonden Sanne, Rebekka en Ineke. Onze voorhoede bestond uit Leonie, Karin en Suzanne.

Vanaf het beginsignaal was het duidelijk dat het een fysieke pot zou worden. Al vrij snel stonden we met 0-1 achter. Voorafgaand aan de wedstrijd had trainer Elzer ons al gewaarschuwd voor het ruwe spel van de Heracliden. “Zoek de duels niet op, speel je eigen spel en laat de bal het werk doen”. Zo gezegd, zo gedaan en even later stond het alweer 1-1 door een mooie goal van Leonie. Echter aan de duels ontkwamen we niet. Niet alleen op het veld was het een heuse strijd. Ook aan de kant stonden de toeschouwers, wissels en trainers hun mannetje. De scheidsrechter floot vaak tegen ons, her en der wat stevige overtredingen en zo liepen de irritaties aan de Helpman zijde hoog op. Gelukkig is Karin niet snel van de wijs te brengen en bracht ze ons vlak voor rust op een zeer verdienstelijke 1-2 voorsprong. Helaas was het daarna nog 2 keer raak voor de Heracliden en gingen we met een 3-2 achterstand en nog meer frustraties de rust in.

In de tweede helft kwamen Naomi, Dewi en Anna in het team voor Manon, Ineke en Paula. We wisten onze frustraties om te zetten in nog meer passie, strijd en beleving. We zouden hier, hoe dan ook, niet zonder punten vandaan gaan. Onze verdediging maakte enkele slimme overtredingen en daardoor duurde het niet lang of Helpman kreeg de overhand in de wedstrijd. De Heracliden wilden hun voorsprong behouden en zetten ons volledig vast. Het was lastig om te scoren en echt veel kansen kregen we niet.
Na een tactische positie wisseling van trainer Elzer maakte Sanne, vlak voor het eindsignaal, de verdiende gelijkmaker. Zo gingen we met 1 zwaarbevochten punt en dikke complimenten van trainer Elzer terug naar Groningen.

Volgende week spelen we om 12.30 uur op de Helperborgh tegen koploper Groen-Geel vr2.

Graag tot dan!

Irma van Erp