Zorg voor een correcte en herkenbare pasfoto op je spelerspas

Vanaf JO13 dient elk spelend lid van VV Helpman uiterlijk 31 oktober 2022 een correcte foto op zijn/haar digitale spelerspas te hebben. Dit geldt niet alleen voor de voetballers, maar ook voor trainers en teammanagers.

Voor de jongere jeugd is het ook handig om een goede foto op zijn/haar digitale spelerspas te hebben

Er is voor deze werkwijze gekozen op verzoek van veel clubs en gebruikers. Dit om te voorkomen dat niet speelgerechtigde leden (of niet-leden) voor een bepaalde wedstrijd opgesteld kunnen worden door zijn of haar foto tijdelijk digitaal ’te plakken’ op de digitale spelerspas van een ander, wel speelgerechtigd lid.

Wijzigen vóór 1 november

Sinds een aantal seizoenen werkt het amateurvoetbal met het mobiele digitale wedstrijdformulier (mDWF). Wekelijks worden vrijwel alle wedstrijden netjes en op tijd ingevuld via de Wedstrijdzaken-app. De Wedstrijdzaken-app bevat ook de digitale spelerspas.

Tot 1 november kunnen leden zelf hun spelerspasfoto wijzigen via de Voetbal.nl-app. Als je wilt weten hoe dit moet, ga dan naar onze website. Daar staat  beschreven hoe je een foto kan toevoegen.

https://vvhelpman.nl/wp-content/uploads/2020/09/Aanpassen-foto-voor-spelerspas.pdf

Welke voorwaarden?

Het hoeft niet een officiële pasfoto te zijn. Belangrijk is dat in alle redelijkheid verwacht kan worden dat de scheidsrechter het een goed lijkende foto vindt. Geen zijaanzichten, geen gezichten van te grote afstand en geen petjes of zonnebrillen. En zorg voor een foto met voldoende contrast. Neem niet het risico dat de scheidsrechter je identiteit niet kan vaststellen.

Het bestand van de foto moet van het formaat JPG, GIF of PNG zijn. Om de kwaliteit van de foto’s te behouden, adviseren wij om te kiezen voor foto’s die kleiner zijn dan twee megapixel (1600×1200 px). De foto’s worden in Sportlink Club altijd geschaald naar het formaat 800×600 px.

Geen foto en dan?

Als je na 1 november 2022 geen herkenbare foto op je spelerspas hebt, dan kan de scheidsrechter besluiten dat je niet mag spelen.

Tot slot

Mocht je na het lezen van de handleiding er toch niet uitkomen of een andere vraag hebben, dan kan je een mail sturen naar wedstrijdzaken@vvhelpman.nl.  Ik zal dan kijken wat ik voor je kan doen.

Nogmaals, dit geldt voor spelers, trainers, en teammanagers.

Succes ermee!

Met sportieve groeten,

Coen Hut

Secretaris TC Jeugd
Wedstrijdzaken algemeen