Winnen of verliezen Helemaal naar Delfzijl…

Op het kantine-terras strijken wij, ouders van JO13-1, neer. De zonnebrillen op, niks aan de hand en Yvonne haalt koffie. Een voorstel dat Coen en Marten geappt moet worden waar ze blijven haalt het niet. Kunnen we vanaf hier de wedstrijd zien? Hadden wij maar zo’n terrasje op Helpman. Ondanks goed zicht op de strakke grasmat toch maar naar de tribune zo’n 20 meter verderop. De enige NEC-er maakt zich uit de voeten.

 

Binnen een kwartier 4-0. Herman twijfelt nog of hij blij moet zijn of niet: aan welke kant zijn de goals gemaakt? Zucht. Op het trainerskratje volgt een wilde app-staking. Voor de rust wordt nog 1 tegentreffer gemaakt. Nicole vraagt zich af of ze hiervoor helemaal naar Delfzijl gereden is en krijgt bijval. Martine en Jeroen (die van de aanmoedigingen) en even later Paula en Patrick klimmen ook de tribune op. Over teksten als we hebben deze week van alles gezien (Ajax-Spurs, redactie) en: de wedstrijd is pas klaar als die klaar is wordt vrolijk gefilosofeerd. Zoals heel vaak, aan de supporters ligt het niet. ‘We beginnen soms wat slapjes’ hebben de jongens in de auto bij Vibeke gezegd, moet je net haar hebben. Straftraining de komende week… De ouders van Ivar zijn blij dat ze nog meer voetbalkinderen hebben en haken bij ons af. De roep om sterke drank (Wim) wordt gedeeld. Kom op Helpman, wakker worden!

In de rust fantaseren we over wat zich in de kleedkamer afspeelt. Vlaggenist René eet veelzeggend een gehaktbal met mosterd.

Net als aan het begin van de tweede helft het eerste doelpunt voor Helpman als een soort van verlossing wordt beleefd gaat fotograaf op locatie Alex in staking. Thuisfotograaf Roberto stuurt een appje hoe schattig het team er om half tien bij de Tinq nog bijzat. Lekkere timing, mannen. Om iets om handen te hebben wordt op de tribune dan nog maar weer een keer alles van Ajax besproken. De laatste 20 minuten laat Helpman helaas iets te laat mooi pittig spel zien. Ze kunnen het gelukkig wel! De stand wordt afgerond op 6-2.

Zoals Louis van Gaal zegt: het mooie van voetbal is dat je kunt winnen en verliezen.

 

opstelling 1-4-4-3        
Otto   Marnix   Ivar
(56′ Tomas)   (17′ Tijn)   (15′ Lars)
    (33′ Bart)    
  Lars   Tomas  
  (15′ Lars)   (30′ Marnix)  
         
    Sam ©    
         
         
Paula Wessel   Bart Sebastiaan
(17′ Nick) (58′ Sebastiaan)   (21′ Mart) (30′ Nick)
(30′ Paula)        
    Lucas    
Bank: Mart, Nick & Tijn      

 

Margriet van Stuijvenberg

Fotograaf Alex Holt