Wildervank JO19-1 – Helpman JO19-1

Op een zonovergoten sportpark in Wildervank moesten de mannen van Helpman JO19-1 de punten achterlaten in de veenkolonieen.

In een matige (van Helpmankant) eerste helft domineerde het sterke Wildervank en stonden zij na een halfuur (door twee verdedigende fouten) met 2-0 voor.
Helpman kwam in het laatste kwartier van het eerste bedrijf wel iets beter in de wedstrijd. Via 2-1 en 3-1 gingen de heren uiteindelijk met een stand van 3-2 aan de thee.

In de tweede helft was Helpman de bovenliggende partij. Wildervank kwam er niet meer uit en Helpman domineerde het spelbeeld. Het wachten was op de 3-3 (en wellicht meer).
Een uitval van Wildervank 10 minuten voor tijd (het was de tweede keer in de tweede helft dat de Helpmangoalie een aanval van Wildervank diende te verwerken) leidde tot de 4-2.

Een niet gegeven penalty (hands in het strafschopgebied waarna de scheidsrechter een vrije trap buiten het strafschopgebied toekende),
een onterecht afgekeurd doelpunt en een wonderlijke carambolage tussen paal en keeper na een prachtige vrije trap, weerhielden de Helpmannen van een betere score.

Een punt zouden de mannen van de Esserberg ruim verdiend hebben vanmiddag. Toch gingen we met lege handen terug.
Rob Seuren
Leider Helpman JO19-1