Wen van Brug maakt zijn debuut als scheidsrechter

Zaterdag 14 oktober jl. was het dan zover. Wen van Brug, speler van JO13-1, was aangesteld als scheidsrechter/spelleider voor de wedstrijd Helpman JO9-1 – Velocitas JO9-2. De wedstrijd begon om 08.45 uur, Wen was om 08.15 uur aanwezig en werd door de JO9-1 leiders Jan Aalfs en David Schutrups opgewacht. Vervolgens werd Wen geïnstrueerd over wat de regels zijn bij deze nieuwe spelvorm. Vooral de spelers zelf laten beslissen, weten ze het echt niet dan bepaal jij het. Wen had zijn vader meegenomen en die vertelde aan ondergetekende dat Wen erg zenuwachtig was en daardoor niet veel heeft geslapen.

Om precies 08.45 uur floot Wen voor het begin van de wedstrijd. Met af en toe coachende woorden van zijn vader of ondergetekende floot Wen een prima 1e helft. Wen was tevreden over zijn optreden in de 1e helft. Zijn vader en ik vonden dat ook. Met nog een aantal tips begon Wen aan de 2e helft en die begon weer keurig op tijd. De spelers van Helpman JO9-1 vonden het lastig om afstand te bewaren bij een intrap, maar toen Wen ze erop aansprak gingen ze keurig aan de kant. Bij één van de doelpunten van Helpman werd hands gemaakt, Wen zag dit en keurde het doelpunt terecht af. Na iets meer dan 40 minuten floot Wen voor het einde van de wedstrijd. Helpman had dik gewonnen, maar daar ging het helemaal niet om. Iedereen was trots op de scheidsrechter van dienst. In de kantine vroeg leider David Schutrups aan mij:” Kan Wen niet vaker een wedstrijd van ons fluiten?” Vast wel antwoordde ik, ik zal het hem vragen. Wen gaf aan graag nog een keer te willen fluiten, dus wordt vervolgd.

 

Heb je na het lezen van dit bericht ook zoiets van: Ik zou graag een keer een wedstrijd willen fluiten en vinden je ouders en trainer/leider dit goed? Stuur dan een mail naar wedstrijdzaken@vvhelpman.nl. Vermeld daarin je naam, leeftijd en in welk team je zit. Dan kunnen wij kijken wanneer we je kunnen inzetten bij een wedstrijd.

 

Coen Hut
Hoofd wedstrijdzaken VV Helpman
Leider Helpman JO13-1

Fotograaf: Herre van Brug