Weergaloos tiki-taka voetbal

DELFZIJL, 19 mei 2018.

Vorige week kwam onze tegenstander helaas niet opdagen. Na 3 zaterdagen zonder voetbal werd het wel weer eens tijd! De afgelopen weken is er hard getraind. Trainer Harold Elzer heeft ons tijdens de trainingen verschillende positiespellen voorgeschoteld. Dit resulteerde vandaag in een mooie pot tiki-taka voetbal voor de Helpman dames.

In de volgende opstelling begonnen we aan de wedstrijd. Esmee op de goal, Britt & Irma centraal in de verdediging en Manon Bezu en Naomi op de backposities. Op het middenveld stonden Ineke, Marthe en Rebekka en in de aanval Leonie, Joniek en Suzanne. We wisten elkaar blindelings te vinden op weg naar het vijandelijke doel. Al gauw was het raak voor de Helpman dames. Het was Ineke die ons op een 0-1 voorsprong bracht. We creëerden kans op kans maar helaas zagen zowel Joniek, als Britt, Leonie en Marthe hun inzet over of naast het doel, tegen de lat, op de paal of in de handen van de keeper verdwijnen. Hierbij moet wel vermeld worden dat de keepster van Delfzijl in vorm was. Het was uiteindelijk een verdediger van Delfzijl die de corner van Rebekka in eigen doel kopte. Zo gingen we met een 0-2 tussenstand de rust in.

In de tweede helft kwamen Karin, Manon Top en Lianne achtereenvolgens het veld in voor Suzanne, Irma en Ineke. Helpman bleef mooi positiespel spelen, echter gaven we Delfzijl ook wat meer ruimte. Hierdoor maakten zij vrij snel de 1-2. We moeten toegeven dat dit echt een prachtige goal was. Gelukkig maakte Rebekka direct daarna de 1-3 na een voorzet van Leonie. Ook in de tweede helft wisten we volop kansen te creëren, helaas zonder resultaat. Dit mocht de pret niet drukken, de 3 punten en complimenten in the pocket!!

Volgende week spelen we thuis om 16.00 uur tegen Loppersum, graag tot dan!

Irma van Erp