Wedstrijdverslag vs Lauwers uit

Lauwers-VV Helpman
Uitslag: 0-3
Doelpuntenmakers: Daan Soeters en Rémon Schutte (2x)

Koploper VV Helpman heeft weer drie punten gepakt. Waar op het begin van het seizoen wel eens punten op een slordige manier werden verspild, weet de ploeg nu hoe het wedstrijden zakelijk uitspeelt. Zo boeken de Helpernezen al de elfde overwinning op rij. De ploeg van Peter van der Slot begon met twee verassingen in de opstelling. Mart Huls, die normaal een van de back posities bekleed, stond nu op het middenveld. Hij werd op het middenveld vergezeld door de goed spelende Jorin Keekstra en Rémon Schutte. Laatstgenoemde was de tweede opvallende basisspeler. Rémon speelde zijn eerste (reglementaire) wedstrijd voor Helpman. Hij bekroonde dit debuut met drie goals, al werd een van die drie helaas onterecht afgekeurd.

De eerste goal werd niet door de nieuweling gemaakt, maar door Daan Soeters. Vele malen was hij al de hoek ingestuurd met lange ballen, maar nu ontving hij de bal na 35 minuten in de zestienmeter. Rustig en stijlvol wipte hij de bal over de keeper van De Lauwers. Een goal die voor opluchting zorgde bij de Blauwwitten. Tijdens de 10 minuten die de eerste helft nog over had, was deze opluchting zichtbaar. Dit resulteerde al snel in de 0-2 van Rémon: hij ontving de bal op de zestienmeter en rondde binnenkant paal af.

De tweede helft was ongeveer net zo kleurloos als dit verslag. De Lauwers had te weinig kwaliteit om het Helpman moeilijk te maken, al creëerde ze gedurende de wedstrijd toch 3 goede kansen. Veel noemenswaardige momenten waren er niet meer. De wissel van Mart Huls voor Marius Pier “PIniesta” was een mooi moment. Dit mag wel gezien worden als een publiekswissel, aangezien Mart Huls een geweldige wedstrijd speelde. Ook Helpman-legende Rolf Joling viel in. Het laatste doelpunt was overigens ook een lichtpuntje. Een geweldige lange pass van Rick Heim zorgde ervoor dat Rémon Schutte vrij voor het doel kwam. Hij lepelde de stuiterende bal koelbloedig over de uitkomende keeper heen: 0-3.

Verder:
– Speelde Stan de Vries een goede wedstrijd, met al zijn tanden
– Hebben we keeper Niels Sillen niet gehoord over zijn chronisch pijnlijke schouder
– Was de wedstrijd wat betreft luidruchtigheid opvallend rustig; dat Jesse Keekstra vandaag niet aanwezig was is een meer dan waarschijnlijke reden hiervoor
– Wist Michiel Rusch het net maar niet te vinden, net als zijn wedstrijdbroekje
– Probeerde Gerwin Hooghoudt zijn record crossballen in één wedstrijd te verbeteren
– Was Hessel Wijnja zichtbaar gefrustreerd omdat hij meerdere kansen op een doelpunt had laten liggen
– Moet Camiel Buursma zijn vriendin weer laten komen kijken: in tegenstelling tot het verleden lijkt dit zijn doelpuntenproductie ten goede te komen. Voor de duidelijkheid: Zijn vriendin was afwezig vandaag, red.

Volgende week hopen de Helpernezen het publiek, altijd in grote getale aanwezig bij thuiswedstrijden, beter te vermaken. Dit moet gebeuren tegen Opende, de nummer 6 op de ranglijst.

Michiel Rusch

Ook al vond Michiel het een kleurloos verslag, de redactie is een andere mening toebedeeld. Wij vinden dit een prima en leuk verslag, goed gedaan!