Wedstrijdverslag Helpman JO17-1 – Harkstede JO17-1

Op zaterdag 10 december neemt Helpman JO17-1 het op tegen Harkstede JO17-1. Het was nog onduidelijk of de wedstrijd wel door ging door het te kort aan spelers van Harkstede. Dit probleem was gelukkig wel opgelost. Nu naar de wedstrijd. In tegenstelling tot vorige week was de hele eerste helft slecht. Slordig aan de bal en weinig kansen. Harkstede had net zo goed met een voorsprong de rust in kunnen gaan. Maar het bleef toch bij 0-0.

We begonnen de tweede helft met nieuwe energie en moesten een reactie laten zien. En dat deden we ook. Na 48 minuten maakt Wytze de 1-0 na een fout van de keeper. En na 5 minuten lag die er weer in. Ditmaal door Jan met de assist van Sam. Niet veel later kreeg Helpman een penalty.

Deze werd veroorzaakt nadat Tijn hard tegen de grond werd gebeukt. De penalty werd benut door Wytze. Dit was nog wel even spannend, want donderdag op training miste hij hem wel. Gelukkig schoot hij hem dit keer rustig in de hoek. 20221210 Helpman JO17-1 – Harkstede JO17-1 12Hierdoor stond Helpman in de tweede helft al na 15 minuten op een 3-0 voorsprong. De reactie waar Berend en Coen op hoopten. In de 58ste minuut kreeg Helpman een corner. Deze was een beetje chaotisch maar wel binnen geschoten door Jan. De 4-0 alweer. Helpman bleef domineren en gaf weinig weg. In de 72ste minuut kreeg Ivar een diepe bal en gaf deze strak voor en werd binnen geschoten door Lars. Maar er was nog genoeg tijd voor nog een goal. In de laatste minuut krijgt Jan de bal van Sam en maakt de 6-0 en zijn hattrick. 6 doelpunten in 1 helft. Een goede tweede helft dus.

Opstelling 1-4-3-3
Luca Ryan Tijn
(40′ Wytze) (40′ Jan) (55′ Lars)
Marnix Sam
Otto
Tomas Ivar Mart © Sebastiaan
(40′ Boris) (40′ Bart) (40′ Ivar)
Dilan
Bank: Bart, Boris, Jan, Lars & Wytze

 

Sebastiaan Saaltink

Fotograaf: Margreet