Wedstrijdverslag Helpman 4 – Genemuiden 5

Wedstrijdverslag – Helpman 4 – Genemuiden 5

“Der tot oder gladiolen”. Dinsdag 1 mei 2018 stond de kraker tegen SC Genemuiden 5 op de agenda. SC Genemuiden, naar verluid een team vol oud profvoetballers en vedettes van weleer, mocht aantreden tegen het vlaggenschip van sportpark Esserberg, Helpman 4.

Het seizoen van Helpman 4 verloopt tot dusverre bijzonder succesvol. Voorafgaand aan de wedstrijd tegen Genemuiden stond de teller op 12 winstpartijen uit de laatste 12 wedstrijden. De opmars is naar verluid niet op conto van onze regelmatige scorende spits, Gio, te schrijven, maar op het tactisch vernuft van onze – rondborstige – trainer, (Robin) Schipper. Deze trainer heeft een bijna heilig geloof in ons kunnen. Aan het begin van het seizoen oreerde hij namelijk dat Helpman 4 de dubbel zou pakken. Begin mei 2018 is het allemaal nog mogelijk, ongelofelijk!

Dit is ook het seizoen waarin iedereen wel doet wat hij moet doen, zo steekt Jent zijn voet eindelijk wel uit, zit Klooster af en toe wel op de bank of scoort vrije trappen en prikt onze aanvoerder, Wiebren, eindelijk wel raak. Voordat overgegaan wordt tot het daadwerkelijke wedstrijdverslag, willen wij middels dit medium graag wat reclame maken voor de nestor uit ons team. Zijn naam is Dion de Boer, in de volksmond ‘Opa’ of ‘Dion Graus’. ‘Graus’ zijn fascinatie voor vogels neemt buitenaardse proporties aan. Wij zien een gouden business case voor lezingen op dit vakgebied, met als doelgroep vrouwen van 65+. Bent u geïnteresseerd? Neem dan contact op met Robin Schipper.

Terug naar de pot tegen Genemuiden, ondanks geloof in ons eigen kunnen wisten we dat we flink aan de bak zouden moeten tegen deze heren uit de bijbelbelt. In de eerste minuten van de wedstrijd was het spel aan beide kanten onwennig, maar al vrij snel kristalliseerde zich uit wat voor wedstrijd het zou worden: stampot rauwe andijvie versus ‘neo catenaccio’. De grootste verliezer? U begrijpt het al: de toeschouwers. Een klein slippertje van onze aanvoerder – hetgeen bijna 0-1 betekende – deed het sportpark Esserberg schudden op haar grondveste. Even later mocht onze nummer tien, Nannenberg, aanzetten voor een vrije trap. Nannenberg is een kruising van veel personages, vleugje laconiek, toefje Theo Jansen en een sprankje Gerald Sibon. Eindresultaat? Een godsgruwelijk (sorry Genemuiden) mooie vrijetrap, vol in de kruising. Nannenberg was volledig gedesillusioneerd, had hij dit zojuist gedaan? Jazeker: 1-0 Helpman. Er volgde een periode van lichte pressie van Genemuiden en er volgden een paar goede mogelijkheden. Gelukkig dat Melvin (ik bespaar u de achternaam) even later goed druk zette op de tegenstander: 2-0 Helpman! Vlak voor het rustsignaal pegelde Genemuiden de 2-1 binnen. Nadat de openingsfase van de tweede helft voor Genemuiden was, groeide Helpman 4 in de wedstrijd. Na een gouden wissel, een assist en een Gio stond het 3-1. Uiteindelijk viel ook de 4-1 door een voorzet van Gio die door Genemuiden in eigen goal werd gewerkt. Het vieren van het doelpunt werd een heus fenomeen. Ons werkpaard, Kevin alias ‘Filipini’, deed een tamelijk opvallend dansje dat de jongere garde zal herkennen uit computergame Fotnite: ‘take the L dance loser’. Iets wat de oudere lezers zullen begrijpen is ‘boontje komt om zijn loontje’, want enkele luttele minuten later schoot Filipini de bal puntgaaf in eigen goal. Geen speld tussen te krijgen. Eindstand: 4-2 voor Helpman? Gevolg: halve finale beker tegen Wolvega. Vooralsnog lijken zij de tactiek van de verschroeide aarde tot in de puntjes te beheersen. Niet reageren en dodelijk toeslaan. We maken ons op voor de kraker en zullen ook deze pot graag voor u verslaan.

Hartelijke groet,

De sterren van Helpman 4

 

 

 

 

 

De noppen geslepen

“Der tot oder der Gladiolen”,