Wederom een schitterende ochtend op de Esserberg, zei het wat aan de frisse kant

Helpman JO15 1 speelt vandaag tegen het tweede van GVAV. De start is flitsend! In de 4e minuut raakt Minne de lat. Het is duidelijk dat hij tegen zijn oude club indruk wil maken. Misschien wel te graag zelfs.. Helpman heeft gedurende lange tijd de overhand maar de eerste levensgevaarlijke uitbraken van GVAV tonen aan dat het geen makkie wordt. Dominique redt een paar keer nadat de razendsnelle aanvallers van GVAV diverse verdedigers van Helpman passeren.

 

Uiteindelijk scoort GVAV uit zo’n uitbraak 0-1. De toeschouwers leek het buitenspel maar onze grensrechter van dienst dacht daar anders over.

 

Helpman zet toch onverdroten weer aan na deze tegenslag. Wen scoort nog bijna uit een scherpe paas; Minne schiet (ruim) over en ook nog op de paal en Milan ‘s schot wordt net naast getikt.

 

In de 30e minuut verliest Helpman enigszins onnozel de bal in de verdediging en schiet een GVAV jongetje de bal onderkant lat in het doel (zo schijnt het). Toeschouwers discussiëren tot op de dag van vandaag of de bal echt wel de doellijn gepasseerd heeft, maar goed. De scheids heeft altijd gelijk. Tot aan de rust laat onze keeper zien dat hij in topvorm is waardoor het bij 0-2 blijft.

 

Na rust is Helpman niet direct bij de les maar eenmaal de les geleerd gaan ze weer vol goede moed richting het doel van de tegenstander. Veel druk en balverlies van beide kanten. Uiteindelijk scoort Olivier gretig en kordaat door voor een verdediger de bal in het vijandige doel te tikken. Een goede fase voor Helpman volgt. Zo kopt Minne nog een keer over uit een corner. De historie herhaalt zich doordat GVAV wederom scoort uit een snelle uitbraak 1-3. De toeschouwers zagen een overtreding op de keeper waar de aanvaller van GVAV hard op inkwam. De scheids niet.

 

Wat volgt is weer een dominante periode van Helpman. Een “Brambal” die net overvliegt, Marniek die na een schitterende passeerbeweging op de keeper stuit. En ja ook nu wordt deze dominante periode weer afgesloten door een goal aan de andere kant. Vanaf links, rand strafschopgebied schiet een GVAV aanvaller de bal met rechts onhoudbaar en het moet gezegd prachtig in 1-4. In blessuretijd scoort een GVAV jongen nogmaals door met het hoofd de wanorde achterin bij Helpman af te straffen.

 

Eindstand 1-5. Geflatteerd, jammer maar ook goed voetbal gezien van beide kanten.

 

opstelling 1-4-2-3-1
Marniek Sam Wen
(55′ Wen) (35′ Minne ©) (25′ Bram)
Minne ©
(35′ Wytze)
Milan Ivar
(25′ Olivier) (35′ Otto)
(55′ Milan)
Lars Wessel Mathijs Bart
(60′ Bart) (55′ Otto) (25′ Abel)
Dominique
Bank: Abel, Bram, Olivier, Otto, Wytze

 

Eldert

Fotograaf: Sophia