We mogen weer… die lege kantine wordt weer gevuld.

Hoewel de besmettingen oplopen worden de maatregelen versoepeld en mogen we de club weer gaan beleven. Supporters zijn weer welkom langs de lijn en de kantine mag onder 3G voorwaarden betreden worden. Zo makkelijk als het hier boven staat zo lastig is het om dit met z’n allen verantwoord aan te gaan.

Er wordt namelijk nogal wat van iedereen verwacht. Je aanpassen aan nieuwe regels is altijd lastig. Hoezo afstand houden aan de gezellige bartafels? Waarom moet ik mijn CTB laten scannen bij binnenkomst? Waarom een mondkapje op als je je verplaatst in de kantine? Waarom 1,5 mtr afstand buiten?… allemaal vragen waarop onze vrijwilligers waarschijnlijk niet allemaal een antwoord hebben maar waar we voor nu wel even mee moeten dealen. Want net als de horeca in de binnenstad hebben wij ons ook te houden aan de nu geldende regels. Of je het er nu wel of niet mee eens bent. Een verzoek aan iedereen die net als ik ‘de club weer wil beleven’… hou je aan de regels!
Dan zou het moeten lukken om de volgende stappen ook weer te kunnen zetten, op naar iets wat op ‘ vroeger’  leek want die 2 jaren Corona ben ik nu wel even beu.

 

Werkzaamheden afgelopen tijd.

We zijn er klaar voor. De kantine is weer helemaal in de juiste Helpman kleuren gezet door Dave en Henk Dijk, de huishoudelijke dienst is plichtsgetrouw doorgegaan met hun taken, het dak is gedeeltelijk voorzien van nieuw dakleer en inmiddels is het nieuwe hoofdveld voorzien van een prachtig electronisch scorebord met dank aan de Club van 50.
Onbegrijpelijk dat vandalen ook alweer de eerste vernielingen (brand gesticht in de splinternieuwe dugout) hebben aangericht. Zie je dit gebeuren of heb je vermoeden dat er niet gewenste personen zich op ons terrein bevinden spreek ze dan aan of meld het. Dit laatste moeten we natuurlijk voorkomen.

Het v.v.Helpman jeugdtoernooi

Op voetbalgebied is er door de vele enthousiastelingen niet stilgezeten. Het vorig jaar voor het eerst strak georganiseerde jeugdtoernooi keert dit jaar weer terug. In augustus zal dit toernooi voor alle jeugdteams weer worden georganiseeerd. Nu vanaf de jongste jeugd t/m JO19, voor alle jeugdspelers dus iets om naar uit te kijken. Een weekend jeugdvoetbal rond de Helperborgh, ik heb er al zin in.

Nieuwe trainers

Als jeugd en hoofdbestuur zijn we in deze periode druk bezig om weer de nodige trainers aan te trekken om vertrekkende trainers op te volgen of om opengevallen plaatsenop te vullen.
Inmiddels hebben jullie kunnen lezen dat er een nieuwe hoofdtrainer voor Zondag1 is aangetrokken. Rene Wollerich vertrekt als hoofdtrainer en wordt opgevolgd door Dennis van den Driessche die zich inmiddels heeft voorgesteld via de site. Dennis heeft veel zin om aan de slag te gaan met zijn nieuwe team en als bestuur hopen we er op dat dit ‘ het vurige impuls ’  is wat de selectie in een trainer zocht.

Met de trainer van Zaterdag, Sven de Haan zijn we in de laatste gesprekken aanbeland, Zodra hier witte rook is horen jullie hier van.
Voor Dames1 zijn we ook bijna zover dat we de nieuwe hoofdtrainer kunnen voorstellen.
Het afrondende gesprek hopen we deze week nog te voeren.

Voor dames 2 & 4, Zondag 2 en Zaterdag 2 staan de vacatures nog open. Een lastige klus, maar we houden hoop op invulling hiervan. Ook voor de JO17.1 zijn we nog op zoek naar een nieuwe trainer.

Een nieuwe (her)start

De jeugd heeft eigenlijk niet tot nauwelijks stil gestaan, altijd is er wel wat georganiseerd. Maar hoe goed dit ook georganiseerd wordt het kan het strijden tegen een andere club niet vervangen, de spanning in een wedstrijd Jo-17.1 tegen Jo 17.2 is altijd minder als die tegen GRC of GVAV…
De A-categorie moet nog even wachten maar veel teams uit de B-categorie spelen a.s. weekend alweer hun wedstrijd. Veel plezier hierbij.

Jullie hulp is goud waard!

Het is bekend, structurele vrijwilligers zijn heel belangrijk. Daaromheen zijn nog veel handjes nodig voor het ondersteunen van deze mensen. Zo hebben we nu mensen nodig voor het scannen van de CTB bij het binnenkomen van de kantine. Wanneer we dit met z’n allen oppakken en iedereen zijn of haar steentje bijdraagt dan is het een minimale inspanning voor iedereen maar kan elk lid volop blijven genieten van de club. Dus Leden, ouders van leden en iedereen die v.v. Helpman een warm hart toedraagt, geef gehoor aan de oproep om te komen helpen. Alleen zo kunnen we open blijven.

IEDEREEN VEEL PLEZIER!

Met vriendelijke groet,

Jan van der Lei
Voorzitter@vvhelpman.nl