Vv Helpman JO13-1 wint de beker!

Afgelopen zaterdag 3 juni was het eindelijk zo ver. De bekerfinale FC Assen JO13-1 tegen vv Helpman JO13-1 stond op het programma. De wedstrijd werd gespeeld op het neutrale terrein van vv Hoogeveen.Om 08:00 vertrok er een grote bus vanaf de Esserberg met de spelers, trainers, staf, familieleden en supporters.

Om 10:00 uur was de aftrap van deze kraker. De elftallen waren geen onbekenden van elkaar aangezien ze in dezelfde competitie (2e divisie) hebben gespeeld en FC Assen kampioen is geworden.
Ook FC Assen had een grote supportersschare opgetrommeld.

In de eerste helft was vv Helpman de bovenliggende partij met als hoogtepunt een demarrage van buitenspeler Benjamin Melenhorst die uiteindelijk jammer genoeg op de paal schoot.

In de tweede helft begon vv Helpman goed wat resulteerde in de verdiende 0-1 door een prachtig schot van aanvoerder Tom de Jong na een mooie cornervariant in de 40e minuut.

FC Assen werd vanaf dat moment sterker en vv Helpman werd wat teruggedrongen.
Vv Helpman bleef door grote inzet en het knokken als een team voor elke meter op de been en de ontlading was dan ook groot na het laatste fluitsignaal.

De eerste bekerwinst in de geschiedenis van vv Helpman was een feit!

Na de beker-en medailleuitreiking ging het hele gezelschap goed gemutst de bus weer in om vervolgens na de terugreis in het zonnetje te genieten van een hapje en een drankje op Helpman. Hierna bleef het nog lang onrustig in Groningen-Zuid.

Kortom, een topdag!