vv Helpman JO10-1, zaterdag 3 juli NK Holten

vv Helpman JO10-1

ATC ’65, Nieuw West United, Nootdorp, het is weer eens wat anders dan in de  Corona break onderling tegen andere teams van vv Helpman en af en toe een ‘burenruzie’ tegen Be Quick.

Een jaar terug begonnen we met deze acht jongens samen te voetballen. Samenspel, teamgeest en individuele kwaliteiten bracht ons prima wedstrijden in augustus tot oktober.

We zouden in de herfstvakantie deelnemen aan een toptoernooi bij vv Zeeburgia, maar helaas kwam de tweede lockdown. Wat hadden we graag de krachten willen meten met de clubs uit het westen van het land. Ook het districts kampioenschap werd helaas afgelast.

Met behulp van andere Helpman teams en af en toe een derby tegen Be Quick hebben we deze lange tijd zonder competitie goed besteed. Vaak op half veld geoefend op zoek naar fysieke weerstand en omgaan met iets meer ruimte.

In maart kwam het bericht dat we waren geplaatst voor het NK. We telden de weken af, eindelijk weer iets om voor te trainen. In de regiocup speelden we goed en aanstaande zaterdag 3 juli is het dan eindelijk zo ver. Het NK O10 in Holten! We zijn in de poule ingedeeld bij ATC ’65, Nieuw West United en Nootdorp.

We hebben geen idee waar we staan, we gaan het veld op en genieten! En de ouders krijgen een rustgevend tabletje.

Eelke ter Steege

NB: wil je het as zaterdag digitaal volgen en heb je twitter: @vvhelpmanJO101