vv Helpman heeft volgend seizoen twee HJO’s

 We zijn verheugd om aan te kunnen kondigen dat vanaf het komende seizoen niet één, maar twee Hoofden Jeugdopleiding (HJO) in de jeugdopleiding van vv Helpman actief zullen zijn. Door de rol van Hoofd Jeugdopleiding (HJO) op te splitsen in een HJO voor de onderbouw en een voor de bovenbouw zetten we als vv Helpman een belangrijke stap in de verdere ontwikkeling van onze jeugdafdeling.

René Wollerich, een bekend gezicht binnen de club, zal in zijn zevende jaar bij de club de rol van HJO Bovenbouw oppakken. Hij zal deze rol onder andere combineren met de functie van Hoofdtrainer van de FC Emmen Carmel Voetbalacademie.

Voor René Wollerich wacht komend seizoen de uitdaging het technisch beleid verder uit te voeren. In de bovenbouw staat hierin spelintelligentie centraal. Daarnaast krijgen trainersontwikkeling en het versoepelen van de doorstroming naar de senioren specifieke aandacht. Dit omvat onder andere het opzetten van een voetballeerlijn, ondersteuning van trainers en spelers, en het uitdragen van de club als voetbalvereniging in de regio en daarbuiten. Met zijn uitgebreide ervaring en expertise zal René zich blijven inzetten voor de verdere ontwikkeling van de jeugdspelers binnen vv Helpman. De Technische Commissie Jeugd heeft het volste vertrouwen in René’s kwaliteit en toewijding en kijkt uit naar een succesvolle samenwerking in het aankomende seizoen.

Daarnaast verwelkomt vv Helpman met trots Don Iprenburg als de nieuwe HJO Onderbouw. Don, 21 jaar oud en woonachtig in Groningen, brengt een schat aan ervaring mee als speler en trainer. Momenteel studeert hij fysiotherapie en zal hij komend jaar zijn afstudeerjaar ingaan. Don heeft zijn passie voor voetbal en training al op jonge leeftijd ontdekt en heeft zich ontwikkeld als een veelbelovende trainer, met ervaring bij SV Borger en FC Groningen.

Ook voor Don staat een uitdagend seizoen te wachten. Als HJO Onderbouw zal zijn focus liggen op het ontwikkelen van een voetballeerlijn gericht op technische ontwikkeling tot en met de JO12. Daarnaast zal Don handvatten ontwikkelen voor jonge trainers om ze te ondersteunen in hun voetbalinhoudelijke en didactische ontwikkeling. Bovendien zal hij ook zelf bij de KNVB verdere ondersteuning ophalen, waardoor hij ook als trainer van de JO13-1 aan de slag zal gaan.

In zijn eigen woorden zegt Don Iprenburg: “Aankomend seizoen heb ik de kans binnen VV Helpman gekregen om de rol als HJO Onderbouw in te vullen in combinatie met het trainen van de JO13-1. Ik kijk er erg naar uit om dit avontuur samen aan te gaan. Graag leer ik jullie beter kennen langs de velden op het sportpark van vv Helpman!”

Met René en Don als HJO kijkt vv Helpman vol vertrouwen uit naar het komende seizoen en naar de verdere ontwikkeling van de jeugdspelers. We wensen beiden veel succes en plezier in hun nieuwe rollen.

TC-Jeugd