VV HELPMAN GENIET TIJDENS BJORN MEIJER-CLINIC

Bjorn Meijer stond op 12 september van het afgelopen jaar voor het eerst in de basis. De linksback mocht thuis tegen sc Heerenveen vanaf de aftrap beginnen. Wanneer een speler uit de Opleiding – afkomstig van één van de partnerverenigingen van het Amateurconvenant - zijn basisdebuut maakt, schenkt FC Groningen een speciale Trainen als een Prof-clinic aan de amateurvereniging. Eerder deze maand was het tijd voor de Bjorn Meijer-clinic bij VV Helpman en uiteraard was de hoofdpersoon zelf aanwezig.

Meijer zette zijn eerste stappen op het voetbalveld bij VV Helpman, voordat de verdediger bij de Onder-12 van FC Groningen instroomde binnen de Opleiding van de Trots van het Noorden. Meijer kent enkele illustere voorgangers want ook de gebroeders Erwin en Ronald Koeman begonnen bij VV Helpman.

De ontwikkeling van Meijer verliep vooral het laatste jaar stormachtig. De back debuteerde in de laatste speelronde van vorig seizoen op bezoek bij PEC Zwolle. Hij werd uitgeroepen tot Best Western Strijder van het Jaar binnen de Opleiding en mocht aan het begin van het seizoen zijn eerste profcontract tekenen. Vanaf dat moment behoorde Meijer ook tot de eerste selectie. De Stadjer ontwikkelde zich tot vaste basiskracht en jeugdinternational en maakt na het seizoen een transfer naar de Belgische topclub Club Brugge.

Vlak na het bekendmaken van zijn transfer stond Meijer samen met meer dan zestig jeugdleden van VV Helpman op Sportpark Esserberg, waar de club is gevestigd. Onder leiding van enthousiaste trainers van Stichting FC Groningen in de Maatschappij werd een leuke en leerzame Trainen als een Prof-clinic neergezet.

Alle deelnemers stonden trots in hun blauwwitte Helpman-tenue op het veld en als bedankje kreeg Meijer een shirt van zijn oude club cadeau. Naast de fanatieke jeugdleden van Helpman deed Meijer actief mee met de voetbaloefeningen die ook in het teken stonden van brede motorische ontwikkeling en Meer en Beter bewegen.

Vanzelfsprekend was ruimte voor het maken van foto’s, het uitdelen van een handtekening en het beantwoorden van vragen. Bekijk onderstaande videoreportage over de mooie voetbalmiddag bij VV Helpman.

Link: https://www.fcgroningen.nl/nieuws/vv-helpman-geniet-tijdens-bjorn-meijer-clinic/2

Er zijn heel wat foto’s gemaakt. Hieronder een selectie van de gemaakte foto’s.
Gekregen via Ben Weinans