Vraagteken ???

Nog nooit heb ik er zolang over gedaan om een titel te vinden voor een nieuwsbrief.
Vaak was de titel gerelateerd aan de situatie binnen de club. Volgens mij is er maar één teken op mijn toetsenbord wat de huidige situatie omschrijft: een vraagteken.
Want hoe gaat zich dit nu verder ontwikkelen? Komen we dit jaar nog aan het (competitie) voetballen? Zal de kantine / kleedkamers binnenkort weer gebruikt kunnen worden waarvoor ze bestemd zijn? Allemaal vraagtekens.

Wat sinds gisteren geen vraagteken meer is is waar we ons nu bevinden, een harde lockdown.
Geen niet noodzakelijke winkelbezoekjes. Ook geen hotelkamer meer huren waarbij je dan toch mag aanschuiven in het restaurant, geen sportschoolbezoek meer en ons voetbal wordt weer beperkt. Voor de jeugd verandert er t.o.v. de laatst geldende regels niets. Maar de senioren worden weer beperkt tot 2 man, en dat dan op de inmiddels bekende anderhalve meter. Eigenlijk geen doen en het bestuur heeft dan ook besloten het jaar 2020 tot de volgende persconferentie (19 januari 2021) stil te leggen voor de senioren. Dit enerzijds omdat de mogelijkheden beperkt zijn en het gevaar bestaat dat dit toch uitgroeit naar een situatie waarbij de groepsgrootte groter wordt en de anderhalf meter niet te waarborgen is. Normaal gesproken gingen we nu toch al de winterstop in. Laat ons dan bijdragen aan het verminderen van de reisbewegingen en het jaar 2020 als voorbij beschouwen. Laten we vooral hopen dat de nieuwe lockdown het beoogde resultaat oplevert en dat het vaccin z’n werk gaat doen opdat we hierna weer volop aan de bak kunnen. Meer hierover vinden jullie in het ge-update v.v.Helpman Corona protocol op de site.
https://www.vvhelpman.nl/15-12-2020-nieuw-coronaprotocol-van-de-v-v-helpman-update/

Helemaal stil ligt de club niet. De jeugd traint en speelt wedstrijden tegen de buren.
Een waar compliment voor de jeugd TC , jeugdcoördinatoren en jeugdbestuur. Prima werk, dank daarvoor. Ook gaat mijn dank uit naar de scheidsrechters die zich hier voor inzetten, top!

Bestuurlijk gaat het werk door. De ALV is inmiddels geweest. Digitaal vanuit het Forum hebben we de geïnteresseerde leden diverse mededelingen gedaan. Een groot deel hiervan ging over financiële zaken. Want hoe hou je het hoofd boven water zonder inkomsten uit de kantine, kledingshop etc.
Een vreemde setting voor ons en de leden en ik hoop echt dat we dit de volgende keer weer met meer interactie in de kantine kunnen houden. Voor de nu geldende situatie was dit een mooie oplossing. Ook zijn we nog steeds met de gemeente in gesprek over het capaciteit probleem op de Esserberg. Hier hebben wij gezamenlijk met de andere parkbewoners Rugby en Be Quick een oplossing voor op korte én op lange termijn neergelegd. De bedoeling was het hier in een bijeenkomst met de wethouder a.s. vrijdag over te hebben. Dit staat nu ook op losse schroeven. Maar we houden vast!

Geklust wordt er volop. Het nodige onderhouds werk wordt er gedaan, veel schilderwerk, opruimen, onderhoud aan het miniveld, maar ook heeft Geert Kuipers een door de Clubvan50 aangeboden glazenspoelmachine ingebouwd onder de bar. Nu maar hopen dat we deze snel mogen vullen en in werking mogen zetten. Dank voor de bijdrage van de Clubvan50.

De kledingshop sluit per direct t/m 19 januari 2021 haar deuren
https://www.vvhelpman.nl/bestelde-handdoeken-ophalen-op-19-december-kledingshop-per-direct-dicht/

Minimale nieuwsfeiten op dit moment.
Volgende keer meer waaronder contractverlengingen of vertrekkende of komende trainers. Deze gesprekken zijn op dit moment gaande.

Het blijft een gekke afsluiting van een bizar jaar. Waar we nu ongeveer de feestkalender hadden gepubliceerd met de overbekende Kerstcontactavond en de Nieuwjaarsreceptie moet ik jullie nu vanachter mijn toetsenbord fijne kerstdagen en een goed begin van 2021 wensen.
Let goed op elkaar en op jezelf.

En hopelijk TOT SNEL

Met vriendelijke groet,

Jan van der Lei