Voorstellen deelnemende teams Helperborg Wintercup 2018

A.s. is het dan zover! Dan strijden maar liefst acht damesteams om de hoogste eer tijdens de 2e Editie van de Helperborg Wintercup 2018, georganiseerd door de vrouwen van de v.v. Helpman. De wedstrijden zullen van 17.00 – 20.15 uur plaatsvinden op de kunstgrasvelden van Sportpark De Esserberg. Om 21.00 uur wordt de avond afgesloten met DJ Noortje in de kantine van de v.v. Helpman.

Hierbij een aankondiging van de deelnemende teams:

Oranje Nassau VR3
Stadgenoot Oranje Nassau komt met het 3e damesteam naar De Esserberg. Het team, waar o.a. oud-Helpman jeugdtrainer Chris-Jan de Zeeuw de scepter zwaait, kijk terug op een prima eerste seizoenshelft. Samen met The Knickerbockers VR2 en VVK VR1 strijden zij om het kampioenschap in de 3e Klasse. Het belooft een spannende eindsprint te worden.

SC Stadspark VR1
Stadspark wordt al een geruime tijd getraind door Dennis van Linschoten. Na de degradatie vorig jaar uit de 3e Klasse, willen de Stadspark-bewoonsters zo snel mogelijk weer terugkeren naar de 3e Klasse. En ze zijn hard op weg, want samen met HFC ’15 VR2 en Groningen VR1 strijden zij om het kampioenschap in de 4e Klasse.

HFC ’15
De club uit Hoogkerk komt met een mix-team van 1e en 2e elftalspeelsters. Zowel het 1e als het 2e team komen beiden uit in de 4e Klasse, waarbij de één het beduidend beter doet dan het andere team. Dat HFC ’15 over een talentvolle lichting beschikt, moge duidelijk zijn.

Heerenveense Boys VR2

Waar het 1e team van Heerenveense Boys alle zeilen bij zal moeten zetten om in de Hoofdklasse te blijven, gaat het 2e elftal aardig voor de wind! Met nog een ongeslagen status in de competitie staat zij fier aan kop in de 4e Klasse. Promotie naar de 3e Klasse lijkt een kwestie van tijd te worden.

VVK VR1

Vorig seizoen vanuit de 4e Klasse gepromoveerd en nu aan kop in de 3e Klasse. Een knappe prestatie. Samen met TKB VR2 en ON VR3 strijd VVK om directe promotie naar de 2e Klasse.

v.v. Helpman MO17-1

8 gespeeld, 24 punten, 100 goals vóór en slechts 5 tegen! Dat waren de resultaten van onze MO17-1 in de najaar competitie in de 1e Klasse. Er zitten een groot aantal talenten aan te komen, waar wij als vereniging zeker profijt van zullen krijgen. Voor MO17-1 hopelijk dat ze in een sterkere competitie worden ingedeeld om zo nog beter met weerstanden om te kunnen gaan.

v.v. Helpman VR2

Onze tweede team staat momenteel in de middenmoot in de 4e Klasse. De prestaties waren het afgelopen eerste seizoenshelft zeer wisselvallig. Met de talenten die eraan zitten te komen, verwachten we zeker in de toekomst meer van ons 2e elftal.

v.v. Helpman VR1

Momenteel staat Helpman op een keurige tweede plaats in de 2e Klasse en presteren de dames boven alle verwachtingen. Daarnaast zitten de dames bij de laatste tien ploegen in het KNVB Bekertoernooi. Het doel is handhaving in de 2e Klasse, maar gezien de resultaten van het afgelopen half jaar zou het niet verwonderlijk zijn als de dames er met een prijs vandoor gaan.

Marco Pesiwarissa