voorbereiding seizoen 22/23 Zat 1

Zaterdag 1 is nu ruim 4 weken op weg voor het aankomende, hopenlijk Corona vrije seizoen. De opkomst is, ondanks de vakanties en festival periode goed te noemen. Ook aan de inzet tijdens de trainingen en oefenwedstrijden is weinig op te merken. Onder leiding van de nieuwe trainer, Hendrik Timmer hebben de mannen reeds 4 oefenwedstrijden gespeeld.
De eerste werd thuis onder tropische omstandigheden tegen ONR uit Roden gespeeld. Eigenlijk was het deze dag gewoon te warm om te spelen, waardoor er al om 11 uur werd gestart.
Bij rust leidden de blauwhemden met 4-0. Echter door wat blessures en daardoor te weinig wissel mogelijkheden kwamen de gasten (die 10 spelers wisselden in de rust) terug tot 4-4.

Een week later speelden de mannen uit tegen zaterdag 1e klasser ’t Fean 58 uit Surhuisterveen. In het begin had Helpman het lastig tegen deze Friezen. Maar door goed compact te blijven voetballen kon men uiteindelijk goed mee komen. Het werd toch wel verrassend 1-2 in het voordeel van Helpman.

De dinsdag er op ging men naar FC Assen. Weer een heel andere tegenstander. Een vierde klasser dit keer. Door aanvallend te spelen en veel druk te zetten werd het een 2-6 overwinning. Waarbij gezegd kan worden dat men wel geconcentreerd moet blijven, wil men onnodige goals voorkomen.

Voor de vierde pot in de oefencampagne moeste de heren vroeg het bed uit op zaterdagmorgen. SC Elim in Zuid Drenthe was namelijk de tegenstander. Ditmaal een zaterdag tweede klasser. Na 6 minuten stond het verrassend al 0-3. Na 16 minuten was het reeds 2-4. De teller stopte bij een prachtige 2-8 voor Helpman. Leuk voetbal, af en toe knappe combinaties en scherp in de afronding. Mooi om te zien.

Aankomende week begint het bekerprogramma en kunnen we kijken of de groep de positieve lijn kan vasthouden.

Foto’ s zijn van de wedstrijd tegen Elim

Hendrik Timmer
Trainer/Coach Zaterdag 1