Volle punten met half team

GRONINGEN, 3 november 2018

Met meer speelsters op de bank dan in het veld, beloofde het een zware pot te worden voor de ploeg van trainer Harold Elzer. Alle vrouwen van de Helpmanselectie werden bij elkaar getrommeld om de wedstrijd tegen Gorecht vr2 te kunnen spelen.

In de volgende opstelling begonnen we aan de wedstrijd: Esmee in de goal, Aline & Britt centraal in de verdediging en Manon Bezu en Sophie op de backposities. Op het middenveld Paula, Rebekka en Ineke en onze aanval bestond uit Joniek, Noor en Laura.
Op de bank: Suzanne, Karin, Naomi, Marthe, Lianne en Irma (geblesseerd).
Wissels: Inge, Betty, Justine en Manon.

Helpman begon wat moeizaam aan de wedstrijd. Gezien alle aanpassingen in het spel en de opstelling geen verrassing. Toch wisten we ons goed staande te houden. In de 30ste minuut viel Manon Bezu uit vanwege haar astma, Manon Top, nog steeds met rugklachten op de bank, kwam binnen de lijnen. Aan het einde van de eerste helft werd het nog even spannend. Laura gaf een goede voorzet op Joniek, die haar inzet rakelings langs de paal zag verdwijnen. Even later ook een goede kans voor Gorecht, ook naast. Zo gingen we met een 0-0 tussenstand de rust in. In de tweede helft kwam Inge binnen de lijnen voor Aline.

Vlak na rust kwam de spits van Gorecht 1 op 1 tegenover Esmee te staan. De bal werd in eerste instantie gered, maar helaas niet voldoende weggewerkt en zo maakte Gorecht de 0-1. Er heerste onrust en chaos, Gorecht leek gevaarlijker te worden in de tweede helft. Betty moest het team gaan redden. Zij betrad het veld voor Paula. Ook op de bank was de spanning te snijden. We waren dan ook allemaal uitzinnig van vreugde toen Laura op volle snelheid, kalm en beheerst de gelijkmaker binnenschoot. Aan de Helpmanzijde werd nog wat gewisseld. Justine en Manon Bezu kwamen binnen de lijnen voor Manon Top en Ineke. Beide ploegen creëerden nog een aantal kansen, maar het was Laura die de winnende goal wist te maken. Hiermee komen we op een mooie 6e plaats in de competitie.

Aan alle opgetrommelde Helpman vrouwen, bedankt voor het meespelen!

Benieuwd of we deze stijgende lijn voort kunnen zetten? Graag tot volgende week, dan spelen we om 14.30 uur thuis tegen Sios vr1.

Irma van Erp