Voetbalcenter Meerstad

Voetbalcenter Meerstad

René Wollerich Hoofdtrainer vv Helpman (zo) en eigenaar Voetbalcenter Meerstad.

René Wollerich heeft zijn eerste jaar erop zitten bij vv Helpman, en wat voor eentje. In zijn eerste jaar werd hij samen met zijn team en stafleden kampioen in de derde klasse. Een seizoen ongeslagen blijven is een fantastische prestatie en uniek in de voetballerij. Het komend seizoen terug in de tweede klasse, met mooie derby’s.

René is naast Hoofdtrainer vv Helpman volledig werkzaam in de voetballerij. Zo is hij al jaren Docent van de KNVB en heeft hij als ZZP-er reeds 11 jaar een eigen voetbal en keepersschool, Voetbalcenter Meerstad genaamd.

Vanuit Voetbalcenter Meerstad heeft hij zijn eigen opleidingsprogramma geschreven voor trainers en leiders in de jeugd. Meerdere clubs hebben hier al gebruik van gemaakt. Ook geeft hij de zgn. “Train de Trainer”, waarbij coördinatie en techniektraining de boventoon voeren.

De visie van de Voetbalschool is het aanleren of verbeteren van de voetbalvaardigheden van spelers of speelsters op individueel niveau. Het plezier van de speler staat centraal in het voetbal. Maar de kwaliteit hebben om bepaalde voetbalhandelingen goed onder de knie te krijgen is essentieel om zelfvertrouwen en plezier te hebben en/of te krijgen in het voetbal.

Bij Voetbalcenter Meerstad worden vaardigheden aangeleerd die van essentieel belang zijn voor het leren voetballen binnen de leeftijdscategorieën van de JO9 tot en met JO15. Uit ervaring is gebleken dat deze leeftijdscategorie uitermate geschikt is om binnen relatief korte tijd veel te leren. De lichaamsverhoudingen en de motoriek van deze spelers zijn optimaal voor het verwerven van voetbalvaardigheden. En als de wil er ook is kan het rendement maximaal zijn.

Wij brengen balans terug bij het kind, meer stabiliteit en zelfvertrouwen. Het kind zal hierdoor zelfverzekerder overkomen. Het kind durft de bal meer bij zich te houden en zal uitstralen wat hij of zij wil. Coördinatie is hiervan een belangrijk trainingsonderdeel. De handelingssnelheid wordt veelal verworven door kleine korte oefeningen en terug gerelateerd naar de coördinatie. Techniekvormen worden functioneel aangeleerd waardoor deze ook snel en goed toepasbaar zijn in de wedstrijdvormen. De leerweg kan hierdoor sneller verlopen dan een speler welke deze oefeningen en begeleiding niet aangereikt krijgt.

Plezier in het voetbal blijft echter de basis voor prestatie. Maar prestatie geeft ook weer plezier en daar zoeken wij de balans in.

Keepersschool (gehele jaar)
Op 7 september 2018 begint de Keepersschool wederom op locatie vv Helpman o.l.v. Jan Noordhuis. Jan is een ervaren gedreven trainer die de kneepjes van het vak erg goed kent.

Meidenvoetbalschool (8 lessen)

Op 7 september 2018 begint de Meidenvoetbalschool voor de derde keer. De meiden worden getraind door een ervaren trainer die zelf ook een meidengroep traint bij GVAV.  Dit doet hij samen met een trainster welke al jaren ervaring heeft in het meidenvoetbal.

Ook is er een voetbalschool bij FC Lewenborg (start 7 september) en vv HSC (start 9 september).

Aanmelden kan via de website www.voetbalcenter-meerstad.nl