VEV’67 – HELPMAN JO13-1 2-0

Het lentezonnetje scheen heerlijk op sportpark Oost-Indië In Leek, de thuishaven van VEV’67. Onder leiding van een zeer ervaren scheidsrechter begon Helpman prima aan de wedstrijd. Otto kon helaas niet meedoen i.v.m. een blessure maar was aanwezig om zijn teamgenoten aan te moedigen.

 

Via de rechterkant kwam Wen gevaarlijk door en kwam bij onze spits Bram terecht, deze plaatste de bal net naast. In het daar op volgende duel werd Maud in haar gezicht geraakt en verliet het veld met een bloedneus, Abel nam haar plek over. Helpman zette veel druk en dat bracht VEV’67 in de problemen. Via een ingestudeerde vrije tap kwam Sam tot een geplaats schot dat de goal op een haar na mistte. De blauw witten zetten alles op alles en dat resulteerde in enkele kansjes. De lange keeper van VEV’67 kwam verder niet in problemen door de aanvallen van Helpman, voetballend was de keeper minder en dat resulteerde enkele keren in hachelijke situaties. De grootste kans kwam na een prima steekbal van Sam, hij zette Bram 1 op 1 met de keeper, helaas wachtte hij net te lang waardoor een verdediger van VEV’67 het gevaar kon elimineren. Dit was de kans om Helpman op 0-1 te zetten.

 

In de 2e helft tapte VEV’67 uit een heel ander vaatje, Helpman werd voortdurend onder druk gezet en daar kwamen we voetballend maar moeilijk onderuit. Uit gerommel kreeg de aanvaller van VEV’67 de bal en schoot goed in, Dominique keepte alert en met een mooie duik hield hij zijn goal schoon. De druk werd toch te groot en de 1-0 was een feit. VEV’67 drukte door en was naarstig op zoek naar de 2-0, deze viel ook uit een afstandsschot over onze keeper. 2-0, deze stand was eveneens de einduitslag.

 

Deze week weer lekker trainen en voorbereiden op de komende wedstrijd, de drie punten houden we zaterdag in de zak. De eerste helft geeft trainer Marten vast goede moed, als we dat nou een wedstrijd lang vol kunnen houden!

 

Tot volgende week

 

Chris Westerhoff

Fotograaf: Eldert van WIjngaarden