Verslag zaterdag 9 maart de wedstrijd tegen koploper Hoogezand

Na een toeristische toer door Hoogezand, komen we aan op een winderige en koud sportpark Hoogezand.

Het begin van de wedstrijd is voor Hoogezand. Logisch want zij zijn tenslotte de koploper. Weinig echte kansen maar Helpman komt steeds vaker op de helft van Hoogezand. Een scherpe assist van Sam wordt door Ivar voorgegeven, maar helaas kan niemand de bal binnen tikken. Hoogezand komt aan het eind van de eerste helft weer wat vaker in de aanval. Maar stuiten steeds op de heel goed keepende Lucas en de echt voortreffelijk spelende Wessel. Het lijkt of Wessel nooit anders heeft gedaan en slide heel wat ballen voor de voeten van de tegenstanders weg.

Met 0-0 de tweede helft beginnen, is niet slecht. Het biedt zelf perspectief omdat we de wind iets in de rug hebben. We beginnen heel sterk en lezen Hoogezand op alle vlakken de les. Toch countert Hoogezand gevaarlijk uit over rechts en weet Lucas te passeren. 1-0 achter. Dit is zuur en tegen de verhouding in. Nog geen minuut later is het weer raak. Lucas weet het eerste schot te pareren maar de rebound wordt netjes ingeschoten, jammer 2-0. De kopjes gaan een beetje hangen. Het zal toch geen afslachting worden? Het tegendeel is waar. Een vrije trap op links biedt kansen. Sam heeft bal van Schöne waarschijnlijk goed bestudeerd, want dit lijkt wel een kopie (in spiegelbeeld), erg mooi ingeschoten, 2-1. De spanning is terug, Tijn passeert een mannetje en schiet op goal maar de keeper redt. Lars krijgt nog een kansje maar ondanks een kungfu trap, weet de keeper de bal naast te tikken.

Jammer een gelijkspel zit er niet in. Eindstand 2-1 tegen de koploper is niet slecht. Een schitterende wedstrijd met een zeer strijdvaardig Helpman. We kunnen trots zijn op onze eigen godenzonen en dochter, top!

opstelling 1-4-4-3
Otto Marnix Ivar
(25′ Tijn) (30′ Tijn)
(30′ Mart)
Tomas Lars
(48′ Ivar)
Sam ©
(51′ Marnix)
Paula Wessel Bart Sebastiaan
(30′ Nick)
Lucas

Bank: Mart, Nick & Tijn

Mark Hoving
Fotograaf Nicole Lubbers