Verslag Velocitas JO17-1 – Helpman JO17-1

Zaterdag 3 September om 1 uur gaat het seizoen weer beginnen. We spelen tegen Velocitas jo17-1. De wedstrijd begint en gelijk vanaf de aftrap zijn wij al de betere partij, we bewaren goed de rust en het overzicht. En in de 3de  minuut is het al raak. De bal wordt op doel geschoten en de keeper kon hem niet klemvast pakken en daardoor schiet Lars de 0-1 binnen. De wedstrijd blijft in onze handen en we maken geen onnodige fouten en voetballen rustig. In de 13de minuut wordt onze speler naar de grond gehaald en krijgen we een strafschop.

Wytze neemt hem en schiet hem koelbloedig binnen, het staat 0-2. Twee minuten later is het al heel snel weer raak, in de 15de minuut schiet Tijn op aangeven van Jan de bal binnen. Het staat 0-3. We hebben de controle over de wedstrijd en Velocitas krijgt amper kansen op een paar kleine kansjes na maar wordt niet echt gevaarlijk. In minuut 28 krijgen we nog een penalty. Wytze was wissel dus Tijn nam hem dit keer maar hij wordt helaas tegengehouden in het midden van de goal. We gaan rusten bij een stand van 0-3.

De tweede helft begint een klein beetje moeizaam. Alsnog waren wij de ploeg die het initiatief nam. Deze helft had Velocitas wat meer kansen en werd iets gevaarlijk af en toe maar tot een goal leidde het niet. Na lang doorzetten kwam er uiteindelijk toch nog een goal, Lars schiet hem binnen met een assist van Ryan. Met nog 5 minuten op de klok staat het 0-4. De 78ste minuut wordt er nog een enorm domme overtreding gemaakt door de keeper waardoor we onze 3de penalty krijgen. Deze keer nam Lars hem en schiet hem uitstekend rechtsonder in de hoek en heeft daarmee zijn hattrick te pakken.

20220903 Velocitas JO17-1 – Helpman JO17-1 27

De wedstrijd is afgelopen en de eerste 3 punten zijn binnen.

Opmerking Coen:

Afgelopen donderdag hebben we op de training bepaald wie de beker, gewonnen op het Helpman Jeugd Toernooi, mee naar huis mocht.

We begonnen met het spel dood of levend, gevolgd door latje schieten en we sloten we af met penalty schieten. Het penalty schieten was een spannende strijd tussen Dilan, Lars en natuurlijk keeper Berend. Dilan won uiteindelijk.

Dilan gefeliciteerd met de beker!

Opstelling 1-4-3-3
Wytze Jan Tijn
(22′ Ryan)
Tomas Lars ©
(40′ Ivar)
Otto
Ivar Marnix Mart Sebastiaan
(40′ Wytze)
Dilan
Bank: Ryan
Afwezig: Bart, Luca (schoolkamp), Boris. Sam (familieweekend)

Dilan Buning

Fotograaf en bedenker onderschriften: Annelies van Walsem


Ouder kind interactie

 


Duidelijke taalverdeling


Strategie


Ook penals


En corners

 


Twee bakens


Iconisch


Hoop


Vreugde


Episch


Support