Verslag van het NK Voetbal Talenten Toernooi JO9-1

Afgelopen zaterdag 3 juli kon ons team na 2 jaar weer op pad voor een toernooi. Het NK Voetbal Talenten Toernooi JO9 in Harderwijk op het sportpark van Zwart-Wit’63. Een zonovergoten dag beloofde alvast veel goeds. De tassen met eten en drinken waren mee en zelfs een kratje met persoonlijke bidons voor de spelers en 2 hesjes voor de wissels. Zoals gebruikelijk voor de wedstrijd had coach Jesse de loopladder uitgerold en werd er na een rondootje wat afgewerkt op doel. Het toernooi kon beginnen met de eerste poulewedstrijd.

Unitas’30 – JO9-1 (0-3)

De aanvalsdrang van ons team was vanaf minuut 1 aanwezig. Na wat mooie momenten voor het doel van de ploeg uit Etten-Leur, kreeg de tegenstander een bijna niet te missen kans voor ons doel. Gelukkig ging de bal naast ons doel. Na 2 inpissers van Julian stond het halverwege gelukkig wel 2-0 voor ons. Uiteindelijk bleken we veel sterker en scoorde Otis nog de bevrijdende 3-0. We waren goed aan het toernooi begonnen en dat is altijd leuk.

Volewijckers I – JO9-1 (1-1)

Voor de 2e wedstrijd was het even zoeken naar het correcte blauwe veldje. De kleuren van alle veldjes waren niet even duidelijk, maar na wat hulp van een moeder van de tegenstander hadden wij voor de rest van de dag de kleuren ook goed voor de bril. Het was een spannende wedstrijd, die op en neer golfde. Ondanks Gijs. Liv en Bram, die als leeuwen verdedigden en ballen afpakten, konden we de 1-0 niet voorkomen. In het tweede deel van de wedstrijd scoorde Julian nog de 1-1 en vanaf dat moment hadden we een klein overwicht, dat helaas geen doelpunt meer opleverde.

ATC’80 – JO9-1 (0-0)

De laatste poulewedstrijd was van belang voor onze plek in de poule en onze plek in de finalepoules. We hadden de hele wedstrijd het betere van het spel. Als er al een kans voor de tegenstander kwam dan reageerde Mads op doel alert door eerder dan de tegenstander bij de bal te zijn en dan voetballend het spel weer over te nemen. Voorin waren er nog schoten van Hugo op de lat en nog een bal op de paal. Arun probeerde nog met een paar mooie acties door de verdediging te komen, maar dat lukte net niet. Helaas was en bleef het 0-0 en waren we achter ATC’80 2e in de poule.

Na de poulewedstrijden hadden we een uurtje rust. We hebben geprobeerd om op het zonovergoten park nog even de schaduw op te zoeken en een broodje te eten en vooral veel te drinken. Rond de klok van 13:00 uur stond het team weer te trappelen voor de finaleronde.

Nootdorp – JO9-1 (1-2)

De eerste tegenstander was Nootdorp. Een belangrijke wedstrijd om bovenin het schema van poule II van het schema te komen. Na een paar minuten spelen in een spannende en gelijk opgaande wedstrijd schoot Mads met een droge knal de 1-0 tegen de touwen. De buit leek binnen, maar Nootdorp probeerde er nog penalties uit te slepen door na een mooie aanval de 1-1 binnen te schieten. Een spannende wedstrijd was het gevolg, die door een 2e pegel van afstand door Hugo in het slot werd gegooid. 2-1. De wedstrijden werden fysieker. Het bleek dat we daar prima mee om konden gaan, al werd Julian na een onvervalste bodycheck nog gelanceerd en belande hij bijna in de boarding. We konden voor plek 9-16 gaan strijden.

ATC’65 – JO9-1 (3-1)

De lastigste pot was tegen ATC, aangezien we 25 minuten op het veld in de zon moesten wachten op een scheidsrechter en het begin van de wedstrijd. Dit had z’n weerslag op het team na de 4 wedstrijden, die al met strijd waren gespeeld. De tegenstander was fysiek sterk en na 5 minuten was het een wonder na een bal op de paal, kans voor leeg doel en bal op de lat, dat het 0-0 stond. Dit kon niet lang goed gaan. Na een paar mooie reddingen van keeper Arun, werd de 1-0 gescoord. Dit was voor ons team de reden om alles op alles te zetten (het kwam uit de tenen) om een goed resultaat te halen. Halverwege de wedstrijd leek Julian de 1-1 tegen de touwen de schieten na een mooie combinatie. Helaas was er afgefloten door de scheids, omdat ATC bij een eerdere intrap geen afstand had gehouden. Ondanks deze tegenvaller, werd er alsnog jacht gemaakt op een doelpunt. Gijs was de maker van een wonderschoon doelpunt. Een mooi lobje en 1-1. Helaas was de energie daarna op in de wedstrijd en kon ATC in de laatste minuten nog uitlopen naar 3-1.

vv Bavel – JO9-1 (2-1)

De volgende wedstrijd was tegen vv Bavel. Een gelijkwaardige wedstrijd tegen een fysiek en technisch goede ploeg. En de leerwedstrijd van het toernooi! Het spel ging van het ene doel naar het andere doel. De duels tussen Bram (van Bavel) en Bram van ons waren op het scherpst van de snede. Maar wel fair. Met de lange bal door keeper Otis werd voorin gezocht naar de spitsen om doelpunten te maken. Na 2 ballen op de lat en in het zijnet was er eindelijk succes. Via de keeper schoot Julian de bal in het dak van de goal. Een mooi doelpunt, dat helaas door de scheids niet was gezien. Er moest doorgespeeld worden. Direct in de tegenaanval werd de bal met de hand voor de handen van keeper Otis weggeslagen en daarna gescoord. Ook deze handsbal ontging de scheidsrechtere. 1-0 achter. Na wat wissels kwam Mads weer in stelling voor zijn 2e knal van de dag. Van dichtbij was er geen twijfel en de terechte 1-1 stond op het scorebord. Na een paar mooie acties op het middenveld van Liv, waarbij vakkundig de aanval van de tegenstander werd geneutraliseerd, kwam helaas vlak voor tijd nog een grote kans voor Bavel en werd het 1-2. Dit was een teleurstelling voor de spelers.

Teleurstellingen horen bij voetbal en in een toernooi moet je ook de laatste wedstrijd spelen. Na een mooie motivatiespeech van trainer Jesse (knap gedaan) in de kleedkamer over het vertoonde spel en het nog 1x alles geven, werd het veld betreden voor de laatste wedstrijd.

Volewijckers II – JO9-1 (2-5)

De koppies stonden strak om nog 1x te laten zien hoe goed er gevoetbald kon worden. Gijs buffelde tegen een tegenstander die een kop groter en 2x zo breed was. En dan gewoon terugduwen en de bal veroveren. Liv sprong nog een keer op het middenveld overal tussen en Bram perste met de blaren op de voeten van zijn nieuwe schoenen nog 10x een laatste sprintje eruit om doelpunten te voorkomen en als dat niet lukte dan kwam Hugo er op het tandvlees aangesprint om te assisteren in de verdediging. Otis keepte en voetbalde de meeste kansen van de tegenstander weg en voorin liep het als een trein. Arun liet in de laatste wedstrijd zien wat voor mooie linkervoet hij heeft en hij krulde na een mooie actie de 1-0 binnen. Na de 2-0 en 3-0 van Julian was het weer tijd voor 2 harde pegels. Eerst Mads voor 4-0 en na 2 tegengoals ook nog de 5-2 door Hugo. Zo! De vorige wedstrijd was vergeten en rechtgezet en met een hele mooie pot voetbal na een lange en warme dag was de 7e plek van poule II ons deel. Een mooie en leerzame prestatie, waarbij er door de aanwezige ouders (eindelijk kon het weer) hartstochtelijk werd meegeleefd en zeker ook genoten. Wat een toffe dag.

Nu had trainer Jesse aangegeven dat hij niet zonder eremetaal naar huis wilde gaan. Een belangrijke prijs op het Voetbal Talenten Toernooi is de prijs voor de sportiefste ploeg met de beste teamgeest. Ik ben niet objectief, maar als je 89 van de 90 punten scoort dan is deze prijs door ons terecht gewonnen. JO9-1 heeft alle wedstrijden gestreden, laten zien wat je als team kunt bereiken (zonder wanklanken onderling) en als je accepteert dat niet alles loopt, zoals je wilt, dan kun je mooie potten voetbal op hoog niveau spelen. Met blije gezichten en een trotse gloed op de wangen vertrokken de spelers, ouders en trainer naar de pizzeria in Harderwijk om deze onvergetelijke en sportieve dag te vieren met een lekkere pizza.

Jasper Boter
Leider JO9-1