Verslag Helpman JO17-1 – Gorecht JO17-1

Vandaag stond voor de JO17-1 van Helpman de wedstrijd tegen Gorecht op het programma. Voor de wedstrijd staat Helpman laatste en Gorecht eerste, maar bij winst van Helpman staan de teams weer gelijk in puntenaantal. Om 10:15 werd er voor het eerst afgetrapt.

 

Helpman begint erg sterk aan de wedstrijd. Al in de 3de minuut van de wedstrijd krijgt Lars op het middenveld de bal. Hij speelt de bal door op Ivar. In de zestien schiet Ivar de bal in de lange hoek en het is meteen raak. Zo heeft Helpman al snel de voorsprong te pakken. Al snel valt op dat Helpman veel de bal heeft en als er druk wordt gezet door Gorecht speelt Helpman daar goed onder uit. Er worden ook veel kansen gecreëerd door Helpman, maar de bal wil er niet in. In de 22e minuut komt Lars goed door aan de linkerkant. Hij geeft de bal voor op Tijn. Die tikt hem door op Sam die in de zestien de ruimte heeft om uit te halen. Hij schiet de bal hard in de lange hoek langs de keeper. 2-0 voor Helpman. Helpman heeft de wedstrijd volledig onder controle, maar moeten uitkijken voor de counter. Heel af en toe komt Gorecht er wel doorheen. Gorecht weet ook een keer scoren maar deze wordt gelukkig afgekeurt wegens buitenspel. Helpman moet wel blijven opletten voor dit soort momenten. Vlak voor rust slaat Helpman nog een keer toe. Na een geduldige aanval opent Sam op Ivar. Die neemt de bal mee en geeft voor op Tijn en die kopt de bal erin. En zo gaat Helpman rusten met een 3-0 voorsprong.

 

In de 2de helft is het spelbeeld hetzelfde. Helpman heeft de bal en Gorecht wacht af. In de 50e minuut heeft Gorecht de bal in opbouw. Het middenveld wordt ingespeeld. Hier stapt Marnix goed door en pakt de bal af. Hij steekt de bal op Tijn die 1 op 1 met de keeper rustig afrond. 4-0. Hierna lijkt Gorecht er niet echt meer in te geloven. Helpman kan de bal rustig rondspelen en zo af en toe wordt er nog een kans gecreëerd door Helpman. Gorecht probeert af en toe druk te zetten, maar dit is geen probleem voor Helpman. Gorecht krijgt nog wel een kans maar na een goede redding van Sven en hulp van de paal gaat die er ook niet in. En zo kan Helpman de wedstrijd rustig uitspelen. In de 74e minuut maakt Wytze op aangeven van Lars na een goede aanval ook nog de bal 5-0. De laatste minuten worden rustig uitgespeeld. Kortom een goede overwinning met een mooie uitslag.

 

Scoreverloop: 3’ 1-0 Ivar (Lars), 22’ 2-0 Sam (Tijn), 40’ 3-0 Tijn (Ivar), 50’ 4-0 Tijn (Marnix), 74’ 5-0 Wytze (Lars)

 

opstelling 1-4-4-2
Ryan Tijn
(53′ Bram)
Sam
(67′ Wytze)
Wytze Lars ©
(40′ Lars)
Marnix
(67′ Marnix)
Abel Bart Mart Ivar
(53′ Wen)
Sven
Bank:  Bram, Tomas & Wen
Afwezig:Mathijs & Otto (Geblesseerd)

 

Sam Terpstra

Fotograaf: Paul