Verslag Helpman JO15-1 tegen Marum JO15-1 30/11/2019

Weer een belangrijke wedstrijd voor ons team op een zonnige en frisse dag.Hoe de negatieve spiraal te doen keren is natuurlijk de grote vraag. Vandaag moest het dan maar gebeuren tegen Marum, de nummer 6 van de ranglijst.

In de eerste helft was er veel strijd tussen gelijkwaardige teams met kansen over en weer. Veel lange ballen van beide kanten en gokken op de tweede bal leek het wel. Gelijk in de 3e minuut een grote kans die goed eruit wordt gehaald door de verdediging. Veel spelers hebben pijntjes en er zijn weinig wissel mogelijkheden voor de trainers. In de 15e minuut de eerste mooie aanval van Helpman. Mooie bal van Lars naar Bram die helaas net naast schoot. In de tegenaanval was Marum steeds gevaarlijk en waren ze snel bij onze goal. Bram gaat er geblesseerd af en wordt vervangen door een van de wissels: Sam.

Na een klein half uur weer een snelle rush van Minne afgesloten met een mooie bal op Lars die helaas met z’n verkeerde been net naast schiet. Marum wordt nog een paar keer gevaarlijk in de eerste helft en de 0-0 bij rust is dan ook een terechte stand.

De tweede helft is kwalitatief een stuk beter, er wordt meer gecombineerd voorin en vooral Otto, Sam en Lars beginnen elkaar steeds beter te vinden ondanks een licht overwicht van Marum. Daarna eindelijk de voorsprong in de 42e minuut door Lars met zijn rechterbeen. Hier ging een mooie actie van Otto aan vooraf die de bal prima meegaf aan Sam. Sam schoot en die keeper had m maar half waarna Lars kon profiteren.

Lang konden we niet genieten van deze voorsprong want in de 47e minuut was het raak voor Marum. De bal werd na een hoekschop ingeschoten en van richting veranderd waarna Dominique, die een uitstekende wedstrijd speelde, door een kopbal werd verslagen; 1-1!

Hierna ontspon er een ware strijd tussen de twee teams waarbij Marum zich steeds vervelender begon te gedragen met hard spel op het randje van het toelaatbare. Onze spelers hadden daar moeite mee en de scheidsrechter gelukkig ook, met als gevolg een aantal notities en een terechte gele kaart voor Marum. De 1-1 hebben we uiteindelijk over de streep getrokken ondanks het soms te harde spel van onze tegenstanders uit Marum. In ieder geval weer een puntje erbij en dit geeft weer hoop voor de volgende wedstrijden….

opstelling 1-4-2-1-3
Otto Bram Lars
(53′ Wytze) (24′ Sam)
Minne © Wytze Marniek
(53′ Ivar)
Wessel Bart Wen Ivar
(53′ Abel)
Dominique
Bank: Abel & Sam
Afwezig: Milan & Olivier (Weekend weg) Mathijs (Geblesseerd)

Wessel Holt

Fotograaf: Leon van der Veen