Verliezen was geen optie, deze werd dan ook niet gelicht door Helpman JO19-1

Zaterdag 23 maart greep Helpman A1 de laatste kans op de nacompetitie. Peize A1 werd eenvoudig met 2-0 verslagen. In een wedstrijd waarin de Helpmannen werden gesteund door een grote supportersschare had de blauwe formatie uit Peize alleen in de eerste helft een kans op een doelpunt; de Helpman-goalie deed kundig zijn werk en pareerde het schot op doel.

Helpman domineerde het duel en was negentig minuten lang de bovenliggende partij. De druk die er op deze wedstrijd lag maakte dat de blauwwitte formatie wel rommelig startte en zich liet meeslepen in het mopperen en commentaar geven op de leiding. Er was onrust in het team en onrust in het spel.

Helpman had in het eerste bedrijf desalniettemin de overhand maar er waren maar weinig uitgespeelde kansen. Een standaardsituatie leverde de eerste kans op. De vrije trap van 25 meter krulde prachtig naar de bovenhoek. Zo ook de Peizer doelman, die zijn hand er net genoeg achter kreeg om de bal vol de lat te laten treffen.

Nadat na een klein halfuur een mooie aanval over links leidde tot solo en een schot die de buitenkant van de doelpaal trof. Een paar minuten later werd een cross gespeelde bal mooi achter de verdediging van Peize gelegd en met een lob kundig afgemaakt, 1-0!

De voorsprong bracht meer rust en orde in de hoofden van de mannen van de Esserberg. Dat kwam ook zeker het spel ten goede. Voor rust waren er geen kansen meer.

Na de rust kwamen er naast meer tust in het spel ook meer mogelijkheden om te scoren. Na een 20 minuten in het bedrijf werd een prachtige solo over het hele veld (na een afgeslagen hoekschop van Peize) prachtig afgerond, 2-0.

De wedstrijd was gespeeld. Peize probeerde wel wat maar verdedigend was de blauwwitte formatie sterk vandaag. Nog steeds met veel geblesseerden in de gelederen was A1 met de vijf gastspelers van de B-jeugd (drie van B1 en twee van B2) in de gelederen vandaag niet te verslaan.

Het bleef bij de 2-0. Maar in het laatste kwartier had deze voorsprong met gemak tot een ‘nulletje of vijf, zes’ uitgebreid kunnen worden. De opgelegde kansen waren niet aan de Helpmannen besteed. De bal naast het lege doel leggen was bijkans nog moeilijker dan hem in het net te leggen!

De overwinning, meer dan terecht, kwam niet meer in gevaar. Daar mog een glaasje op gedronken worden in de Helperborg.

Rob Seuren
Leider Helpman JO19-1