Verdedig jezelf en anderen tegen Huidkanker

Vanaf vandaag staat er aan de voorkant van ons clubgebouw een zonnebrand zuil om je te beschermen tegen UV-straling.

Maak er gebruik van. Is er een storing of defect scan dan de code en meld het apparaat op storing.

Waarom dit partnership?
Met dit partnership gaan we proberen bij de amateurverenigingen van voetballend Nederland het beschermen van de huid tegen de zon vanzelfsprekend te maken.

Een partnership met de focus op het insmeren en beschermen van de huid tijdens zonnige voetbalmomenten, met als doel bewustwording te creëren over het belang van huidbescherming tegen Uv-straling voor zowel voetballers als supporters.

Met het aantal huidkankerpatiënten in Nederland dat de afgelopen tien jaar is verdubbeld, is het essentieel om de aandacht te vestigen op preventieve maatregelen.

“Op zomerse dagen, maar eigenlijk ook al op een zonnige dag in maart, kan er sprake zijn van hoge zonkracht en dus méér risico op verbranding van de huid”, aldus Edwin Goedhart, bondsarts van de KNVB.

“Veel mensen zijn zich er niet van bewust hoe schadelijk de zon is voor de huid. Vaker verbranden, vooral op jonge leeftijd, vergroot de kans op het ontstaan van huidkanker.
Het is daarom noodzakelijk dat het belang van huidbescherming tegen de zon wordt onderkend.
Dit hebben wij als KNVB ook opgenomen in de hitterichtlijn voor amateurverenigingen en we zorgen uiteraard ook dat onze Oranjeselecties goed beschermt het veld op stappen.”

Wat gaat de KNVB doen met dit partnership?
Wij willen zoveel mogelijk bewustzijn creëren rondom dit onderwerp in voetballend Nederland.
Dat gaan we doen door het plaatsen van zonnebrandpalen bij 25 grootte amateurverenigingen, zodat alle bezoekers van de vereniging zich gratis kunnen insmeren op
en rond het voetbalveld op de zonnige dagen. Dit zal zijn in de periode van 1 april tot en met eind september.
Daarnaast zullen we veel aandacht gaan generen via Voetbal.nl en zullen we bij de wedstrijden van Oranje ook zonnebrandpalen beschikbaar stellen.

Wij zijn dus 1 van de verenigingen waar een zuil is geplaatst

Wil je meer weten, lees dan het volledige persbericht

Met vriendelijke groet,

Namens het bestuur

John Top

Secretaris v.v. Helpman