Veerkrachtig v.v. Helpman Zo.2 zet ASVB in 2e helft te kijk

GRONINGEN – Sedin Zukanovic, Ramondo Likumahua, Ischa de Groot, Max Pranger, Mark Boon en Rick ter Steege, zij ontbraken allemaal in de wedstrijdselectie van de blauw-witten. De Esserberg-bewoners traden vandaag als gastheer voor ‘de witte muizen’, ASVB uit Blijham. Helpman wist een 2-3 achterstand om te buigen naar een 7-3 overwinning.

 

De uitwedstrijd van vorige week gaf de burger moed. Want de nederlaag was gezien het spelbeeld onterecht. Helpman had het betere veldspel, maar als je de kansen niet afmaakt… En dat gold ook voor vandaag. Want drie minuten na de aftrap had Jos Dijkhuizen zijn ploeg al op voorsprong kunnen brengen, maar hij zag zijn inzet gekeerd door ASVB-doelman Geert Hoes. En er volgde nog veel meer kansen. Maar toch viel het doelpunt aan de andere kant. ASVB-aanvaller Klaas Riemer zag zijn inzet over Helpmandoelman Rik Dagelet in het doel verdwijnen, 0-1. Helpman bleef de aanval zoeken. Met name de beide backs Eski Girma en Pedro Agosti kregen zeeën aan ruimte. Met name Eski wist de ruimte goed te bespelen. Zo ook in de 8e minuut. Met een prachtige solo-actie zag hij zijn inzet in de verre bovenhoek verdwijnen, 1-1. Helpman bleef aanspraak maken op het tweede doelpunt. Die kwam op naam van Keanu Chun. Hij nam een prachtige eindpass van aanvoerder Chris ten Hoope prima onder controle en werkte de bal achter Hoes, 2-1. Maar ASVB werd het heel gemakkelijk gemaakt. Zo kregen zij een penalty, 2-2. Uiteindelijk gingen de witte muizen met een 2-3 voorsprong aan de thee.

Na rust kwam er één wijziging: Pedro werd vervangen door de iets meer aanvallender Ricardo Zwiers. Helpman bleef ook in het tweede bedrijf domineren. Het baltempo lag een stuk hoger en de Helpman-aanvallers waren een ware plaag voor de ASVB-defensie. ASVB kwam dan ook niet meer aan voetballen toe. Helpman zat er kort op, waarin met name centrum verdediger Bram de Vries excelleerde. Hij won alle duels en zorgde samen met ten Hoope voor rust in de defensie. Op het middenveld heerste Cango Gün, die zich ontpopte tot een architect waar elke aanval begon.

Uiteindelijk wisten Jos Dijkhuizen (3), Ricardo Zwiers en Aron Rogers nog te scoren en haalde Helpman Zo.2 haar eerste overwinning van dit seizoen.

Rik Dagelet; Pedro Agosti (46e. Ricardo Zwiers), Chris ten Hoope, Bram de Vries en Eskindir Girma; Mamaye Fané, Cango Gün, Keanu Chun en Mark Vegter; Jos Dijkhuizen en Gijs Ringnalda (70e Aron Rogers).

Marco Pesiwarissa