Van het bestuur

Van het bestuur

Als beloofd zou ik jullie in deze gematigde periode van activiteiten bij de club op de hoogte houden van het wel en wee binnen onze club. Want hoewel er niet gevoetbald wordt kan ik jullie mededelen dat er op vele fronten wordt doorgewerkt.

Waarom deze update?
 Allereerst gaat dit om jullie betrokken te houden bij de club. Waar je gewend was om langs de lijn wel op de hoogte te blijven van hoe het ging moeten we dit nu missen in deze Corona tijd. 
In deze brief zal ik de meest recentste ontwikkelingen met jullie delen, begrip vragen voor de gedwongen situatie waarin we verkeren maar ook leuke dingen, die het juist zo leuk maken om lid te zijn van onze club, delen.

De laatste Covid19/Corona ontwikkelingen.
 In de laatste persconferentie van onze minister president Mark Rutte en minister Hugo de Jonge werden de maatregelen nogmaals aangescherpt. Op het eerste oog had dit weinig gevolgen voor de manier waarop we bezig waren. Echter door de aanpassing van de geaccepteerde groepsgrootte van 4 naar 2 personen had dit natuurlijk effect op de mogelijkheden voor de senioren. Een training met max 2 personen op 1,5meter is nu eenmaal niet simpel en weinig attractief. Ook de termijn van 14 dagen waarna dit weer wordt bekeken heeft ons doen besluiten om om in ieder geval voor deze periode de senioren activiteiten op te schorten. Even pas op de plaats en hiermee werken we dan op onze manier mee aan het beperken van de contacten en de reisbewegingen waardoor de kans op besmetting verkleint.

Door de regering werd in deze persconferentie ook uitgesproken dat dit zou gaan gelden voor de leeftijd 18+. Dit betekent voor ons dat JO19 hier ook onder ging vallen en niet meer actief mag zijn. Heel vervelend en dit besluit doorvoeren heeft dan ook best wat reacties opgeroepen.
Even verderop gaan ze wél verder, en anderen ook… Als bestuur kijken we in eerste instantie naar de Veiligheidsregio, deze partij was heel duidelijk, 18+ dus,ook jullie JO19 valt daaronder. De KNVB wilde graag anders maar liet het aan de Veiligheidsregio. Hier moeten we dan ook deze lijn volgen. Wat anderen dan ook doen, wij doen dit niet!

Dank voor uw donatie
Waar we enkele vragen krijgen over de betaalde contributie en de beperkte mogelijkheden voor deze seizoensgelden, krijgen we aan de andere kant spontane donaties binnen om de club in deze tijd te steunen. Het Amateurconvenant (FC Groningen c.s.) is een spontane actie begonnen onder de noemer “Rondje voor je Club”. Een actie die ons niet vooraf bekend was maar waar circa 60 mensen direct en indirect ons hebben gesteund door een rondje te geven. Hiervoor onze hartelijke dank we zullen dit zo goed mogelijk in onze begroting opnemen. 
De oproep blijft om gezamenlijk de club door deze periode heen te helpen. Het lidmaatschap en de hiermee gepaard gaande contributiebetaling ga je als lid aan voor een seizoen, laten we het beste er van maken.

Algemene Ledenvergadering
De ALV kan in de normale kantinevergadering niet plaats vinden. We zijn voornemens deze 25 november digitaal te houden. Dus via een Netmeeting. De eerste oproepen om je hiervoor aan te melden hebben op de site gestaan. Hierbij nogmaals de link. Meld je aan bij John (secretaris) om deel te nemen. Alle info staat op de site:https://www.vvhelpman.nl/heb-jij-je-al-aangemeld-voor-de-alv/

 

 

Leuke dingen ***

* Grote Club Actie: de Grote Clubactie is een succes geworden. Gedragen door het jeugdbestuur zijn er veel loten verkocht. Ik laat nu nog even in het midden wat de opbrengst is maar het is een succesvolle actie geweest. Ben Weinans, onze jeugdvoorzitter zal er vast binnenkort op terugkomen.

* 100 Jarig Jubileum:
in 2024 is het zover, onze club wordt 100 jaar!
Het lijkt nog ver weg maar we willen het t.z.t. groots vieren.
Zo langzamerhand wil ik hier graag samen met anderen een start mee maken. Het moet nog volledig ingevuld worden en het lijkt me dan ook leuk om dit samen met anderen op te pakken en hier een geweldig festijn van te maken. Wie gaat mij hierbij helpen? Aanmeldingen kan je sturen naar: voorzitter@vvhelpman.nl

* Jeugdvoetbal
De jeugd mag door, zij het onderling. Met veel enthousiasme worden onderlinge wedstrijden en toernooitjes georganiseerd door de jeugdafdeling. Iedereen die daarbij betrokken is verdient een pluim. Het is een hele opgaaf om elke week maar weer het enthousiasme te vinden in deze voor iedereen vervelende periode. Maar het lukt jullie! Geweldig bedankt!

* Onderhoud
De Huishoudelijke Dienst (HHD) is in deze periode weliswaar wat minder bij de club maar er gebeuren prima dingen. Banken worden geverfd, vloeren worden geschrobd, douches doorgespoeld en er worden noodzakelijke tralies geplaatst om ongenode gasten (na de inbraak van juni) buiten te houden. Geen werk is hen teveel. Met name op vrijdag worden de manen van de HHD aangevuld met enthousiaste leden die de grote klussen samen oppakken. Blad verwijderen en het snoeien van de haag en bossen. Mannen, jullie weten wie ik hiermee bedoel, dank voor jullie inzet.
 Wil je ook meehelpen? Meld je aan of vraag informatie bij Gerhard Hurenkamp.

Ik hoop jullie weer op de hoogte te hebben gebracht.
 Zelf ideeën, vragen of opmerkingen? Mail mij : voorzitter@vvhelpman.nl

Denk aan de ALV en het aanmelden voor de organisatie 100 jarig jubileum of klussen.

Blijf gezond!

Met vriendelijke groet,

Jan van der Lei