Vacature Hoofd Jeugdopleiding (HJO) onderbouw vv Helpman

vv Helpman

vv Helpman wil een club voor het leven zijn. Dit betekent niet alleen dat we een omgeving willen creëren waarin spelers en trainers zich kunnen ontwikkelen, maar ook dat dit op een open, eerlijk en respectvolle manier gebeurt. Het is een echte voetbalvereniging: de club bestaat dit jaar 100 jaar en daar zijn we trots op.

De vereniging heeft ongeveer 900 leden, waarvan 500 jeugdleden. De training wordt momenteel verzorgd door meer dan 50 trainers. Veel van de trainers komen uit de eigen vereniging. In het bijzonder voor de jongere teams geldt dat veel trainers bovendien in oudere teams speler zijn. We leiden dus voor een groot deel onze eigen trainers op. Ook dit is een uiting van het motto ‘een club voor het leven’.

Jeugdopleiding vv Helpman

De doelstelling van het technisch jeugdbeleidsplan is om spelcompetente spelers op te leiden. Dit bestaat uit spelers die zowel creatief (het vermogen hebben om oplossingen te bedenken) als spelintelligent zijn (het vermogen om de juiste oplossing toe te passen). Hiertoe is de jeugdopleiding opgedeeld in een onderbouw (JO7 tot en met JO12) en een bovenbouw (JO13 tot en met JO19 en MO20).

In de onderbouw staat de ontwikkeling van creativiteit centraal. Dit gebeurt aan de hand van differentieel leren, waarbij jeugdspelers van vv Helpman op verschillende manieren worden geprikkeld. In de bovenbouw staat de ontwikkeling van spelintelligentie centraal. Dit gebeurt aan de hand van spelprincipes. De spelprincipes die uiting geven aan het voetbal dat vv Helpman graag wil spelen, worden momenteel ontwikkeld.

Vanaf het seizoen 2024-2025 willen we de rol van Hoofd Jeugdopleiding (HJO) onderverdelen in een HJO voor de onderbouw en een voor de bovenbouw. De HJO valt onder de Technische Commissie Jeugd en legt verantwoording af aan de voorzitter van de Technische Commissie Jeugd. We zijn op zoek naar een HJO voor de onderbouw.

Voor onze HJO-onderbouw zoeken we iemand die:

 • Gezamenlijk, in onderlinge afstemming met de HJO-bovenbouw, uitvoering geeft aan het technisch jeugdbeleid van vv Helpman.
 • Een voetballeerlijn gericht op technische ontwikkeling tot en met de JO12 kan opzetten, waarin gedifferentieerd wordt naar leeftijd en niveau (leerdoelen) en passende trainingsvormen worden ontwikkeld. Idealiter worden hierbij uitgangspunten uit impliciet en differentieel leren gebruikt.
 • In afstemming met coördinatoren handvatten voor (jonge) trainers kan ontwikkelen, zodat ze zich voetbalinhoudelijk en didactisch verder kunnen ontwikkelen. Dit omvat zowel begrip van welke oefeningen waarom worden gebruikt en waarom op deze manier, als ondersteuning in de manier waarop de oefeningen wordt aangeboden. Met de trainers wordt ook ten minste één keer per jaar een ontwikkelgesprek gevoerd.
 • Sturing kan geven aan de coördinatoren en richting aan hun taken en verantwoordelijkheden.
 • Werkend vanuit bovenstaande spelers helpt verder te ontwikkelen. Hierbij wordt ook gebruikt gemaakt van informatie uit een spelervolgsysteem waarbij, in afstemming met de technische commissie, de ontwikkeling van spelers in kaart wordt gebracht.
 • De samenstelling van de teams in de onderbouw coördineert.
 • Verantwoordelijk is voor de werving en aanstelling van trainers
 • Coördinatoren en eventueel trainers waar nodig ondersteunt in de communicatie met ouders
 • Een netwerk met externe partners zoals de KNVB, BVO’s en omliggende amateurverenigingen onderhoudt.

Wij zoeken iemand die beschikt over:

 • Een afgeronde UEFA C (Youth) / HJO opleiding
 • Ervaring in het ontwikkelen en uitdragen van een (technisch) jeugdbeleidsplan
 • Leidinggevende en pedagogische kwaliteiten voor (jonge) trainers en spelers
 • Een visie op het moderne voetbal en de ontwikkeling van spelers
 • Sterke communicatieve, sociale en organisatorische vaardigheden

Je kunt rekenen op begeleiding en ondersteuning vanuit de club. Onder andere aan de hand van technisch coördinatoren en de Technische Commissie Jeugd. Ook wordt een marktconforme vergoeding geboden die passend is bij de functie en bieden we graag volop ontwikkelingsmogelijkheden.

Heb je inhoudelijke vragen over de vacature? Tim Busscher (tc-jeugd@vvhelpman.nl), voorzitter van de Technische Commissie Jeugd, beantwoordt ze graag. Ben je enthousiast geworden? Dan zijn we benieuwd naar jou! Reageer dan vóór 28 April 2024 door een motivatie en CV te sturen naar tc-jeugd@vvhelpman.nl.