v.v. Helpman Zondag 2 pakt 2e overwinning van het seizoen

GRONINGEN – Met elf (!) geblesseerden was het puzzelen geblazen voor de Helpmanstaf! Uiteindelijk verschenen er voor de thuiswedstrijd tegen Siddeburen toch nog 14 spelers op het wedstrijdformulier.  Helpman trakteerde Siddeburen op een 6-1 nederlaag door doelpunten van: Harry Zwiers, Pedro Agosti, Niels Visser, Jos Dijkhuizen, Amar de Priester en een eigen doelpunt.

Vanaf het beginsignaal gaf Siddeburen het initiatief aan de v.v. Helpman. Helpman dat in de beginfase van de wedstrijd in een te laag wedstrijdtempo speelde. Claudio Lopez was dichtbij de openingstreffer, maar hij had het vizier nog niet op scherp. Pas in de 33e minuut was het Harry Zwiers die zijn ploeg op een 1-0 voorsprong bracht. Dit deed hij vanaf elf meter. Inmiddels hadden Mark Boon en Pieter Top het strijdtoneel al verlaten. Beiden vielen geblesseerd uit. Hun vervangers waren Amar de Priester en Aron Rogers.

Na rust hetzelfde wedstrijdbeeld met een zeer dominant Helpman. Harry Zwiers bleef achter in de kleedkamer. Zijn vervanger was de kersverse vader Sedin Zukanovic die een zeer verdienstelijke wedstrijd speelde. De Helpmandefensie, waar A-junior Dillan Westerbrink zijn debuut maakte onder de lat, had weinig te doen. Leunend op een sterke defensie kon Helpman de wedstrijd naar haar hand zetten. Bij een 4-0 stand scoorde Jan Klap de 4-1 voor Siddeburen.  Uiteindelijk verscheen de 6-1 op het scorebord. Hierdoor houden de Helpernaren aansluiting met de eerste vijf ploegen in de competitie. Volgende week reizen de spelers af naar Roden dat 2 punten voorsprong heeft.

Marco Pesiwarissa