v.v. Helpman Zo2 krijgt te weinig in Veendam

VEENDAM – Om 11.00 uur werd er aan de Langeleegte afgetrapt tussen Veendam 1894 2 en de v.v. Helpman 2. Na ruim 96 minuten spelen trok Veendam 1894 2, geheel tegen de verhoudingen in, aan het langste eind. Het werd 3-2. Aan Helpmanzijde scoorden Amar de Priester en Gijs Ringnalda.

In de voorbereiding kon Veendam 1894 2 nog amper een team op de been brengen met als gevolg dat zij zich uit de bekercompetitie moesten terugtrekken. Vandaag verschenen er wel 11 spelers aan de aftrap. Direct vanaf de aftrap werd direct duidelijk wat de intenties waren van de gasten uit Groningen. Helpman probeerde al vroegtijdig druk te zetten en dat resulteerde in veel balverlies van de Veenkoloniërs. Helpman kon een aantal keren prima profiteren van de fouten, maar men vergat in deze fase de score te openen. Geheel tegen de verhoudingen in kwam na 32 minuten spelen Veendam op een 1-0 voorsprong. Door onoplettendheid in de Helpmandefensie, krijg Veendam-aanvaller Gerrit Driepoot vrije doorgang en miste niet oog in oog met Helpmandoelman Rik Dagelet, 1-0.

In de rust werd Aron Rogers vervangen door Roy van der Laan. Ook in het tweede bedrijf hetzelfde spelbeeld: een dominant v.v. Helpman en een op de counter loerende Veendam. Wat nu veel beter ging was het vast zetten van de tegenstander, waardoor Veendam niet meer aan opbouwen toekwam. In de 47e minuut bracht Amar de Priester zijn ploeg op gelijke hoogte. Ad van den Broek stond te slapen bij een verdedigende actie, waarna de Priester de bal snoeihard het doel mocht inwerken. Uit één van de spaarzame counters mocht Veendam weer op voorsprong komen. Gerrit Driepoot mocht gemakkelijk tussen twee Helpmanverdedigers komen en werkte de bal knap in de korte hoek, 2-1. Pesiwarissa besloot om achterin één op één te spelen. Een verre uittrap van Veendamdoelman Kees Kost werd verkeerd ingeschat door de Helpmandefensie, dat op één lijn stond. Veendam-aanvaller Joost de Rooie kon daar optimaal van profiteren en schoot de bal in de verre benedenhoek, 3-1. Helpman liet zich niet van de wijs brengen en bleef de voetballende oplossingen zoeken. In de 82e minuut werd Korné Dijkhuizen in de diepte gestuurd. Met een prachtige voorzet bracht hij Gijs Ringnalda in stelling die de bal op zijn beurt heel knap in de verre bovenhoek kopte. 3-2. Het bleef nog heel lang spannend. Zeker toen Helpman een aantal riante kansen om zeep hielp. Helpman-aanvoerder Chris ten Hoope kreeg de beste kans. Hij miste één op één met de keeper.

Helpman kijkt terug op een prima wedstrijd. Volgende week komt ASVB 2 op bezoek. Hopelijk dat da de eerste drie punten binnen worden gehaald.

Rik Dagelet; Eskindir Girma (58e Pedro Agosti), Chris ten Hoope, Mark Boon en Korné Dijkhuizen; Mark Vegter, Cango Gün, Aron Rogers (46e Roy van der Laan), Bram de Vries (61e Ricardo Zwiers) en Mamaye Fané (32e Gijs Ringnalda); Amar de Priester.
Marco Pesiwarissa