v.v. Helpman VR1 wenst u hele fijne Feestdagen

Ook in het 3e seizoen onder trainer Marco Pesiwarissa presteren de Helpmanvrouwen boven alle verwachtingen. In het eerste seizoen 2015/ 2016 behaalden de vrouwen de 3e periode, dat recht gaf op deelname aan de Nacompetitie om Promotie naar de 2e Klasse. In- en tegen Sneek werden de dames door penalty’s uitgeschakeld. Het seizoen 2016/ 2017 moest het kampioenschap binnen gehaald worden. Vanaf speelronde 1 stonden de Helpmanvrouwen bovenaan en zijn daar nooit meer van af geweest. Thuis tegen directe concurrent scoorde Ydwer voor ruim 100 supporters de 1-0, waarna het kampioenschap in de 3e Klasse een feit was. Het kampioenschap werd nadien groots gevierd!

 

Nu, het seizoen 2017/ 2018, bekleden de Helpmanvrouwen een keurige 2e plaats als Promovendus in de 2e Klasse. Dit had niemand vooraf kunnen dromen! Na het verlies van o.a. Kristel Koning, Sanne Holkers, Rianne van Melzen, Ydwer de Haan en Fenna de Vries, moest Pesiwarissa flink aan zijn selectie gaan sleutelen. Met de komst van ex-SC Heerenveenspeelster Aline van de Berg, die de v.v. Helpman verkoos boven stadgenoot VVK, kreeg het team een behoorlijke kwaliteitsinjectie. Daarnaast werden Justine Kuiper, Paula Bossinade (Eigen Jeugd), Amy Moltmaker (2e) en Lianne Gout (v.v. Roden) aan de selectie toegevoegd.

 

De traditionele seizoen voorbereiding verliep niet geheel vlekkeloos. Door veel wedstrijden in een te korte periode, moesten veel speelsters al vroeg afhaken. Zo begonnen de vrouwen zeer gehavend aan de bekercompetitie. De eerste bekerwedstrijd was tegen stadgenoot ON VR3, waar oud-Helpmantrainer Chris-Jan de Zeeuw voor de groep staat. Eerder werd in een vriendschappelijk duel nog van ON VR3 verloren, maar de Helpmanvrouwen wisten op een zeer sportieve manier ‘wraak’ te nemen. De wedstrijd met 3-2 gewonnen. De volgende bekerwedstrijd reisden de Helpmanvrouwen af naar Rouveen om daar tegen de plaatselijke voetbalvereniging te spelen. Met twee speelsters uit de MO17-3 (!) op de bank startten de dames voortvarend aan de wedstrijd. Door o.a. twee prachtige doelpunten van Laura Top, die in de tweede helft moest uitvallen met een vervelende schouderblessure, werd ook nu de winst binnen gehaald. In de laatste bekerwedstrijd moesten de Helpmanvrouwen richting Sneek afreizen. Door vakanties en blessures vertrok de Helpmanselectie met slechts 11 speelsters af richting Sneek. Helpman speelde dominant, attractief en aanvallend. Aline v.d. Berg was in deze wedstrijd superieur! Uiteindelijk werd door een 1-4 overwinning de volgende bekerronde bereikt. In de 1e bekerronde ontvingen de dames 1e Klasser VIOD VR2 thuis. Na een 2-2 gelijk spel, moesten uiteindelijk penalty’s de beslissing gaan brengen. De penalty’s werden aan Helpmanzijde prima genomen. Mayra Tjin A Koeng zorgde er persoonlijk voor dat haar ploeg de volgende bekerronde wist te bereiken. Zij stopte de laatste penalty.

 

Nu de Helpmanvrouwen haar laatste competitiewedstrijd van 2017 hebben gespeeld, kunnen de dames terugkijken op een geslaagd eerste seizoenshelft: Een keurige tweede plaats en overwinteren in de beker. “Wij liggen aardig op koers! Plaats 2 t/m 4 geeft recht op een periodetitel aan het eind van het seizoen. En momenteel hebben we een gat weten te slaan met onze concurrenten onder ons. Als we dit weten vast te houden, dan kan het nog wel een heel leuk seizoen gaan worden voor ons. Daarnaast hebben we nog een talentvolle lichting die eraan komt, zowel in de MO17 als in de O15-1. Dat biedt perspectief voor de toekomst”.

 

In de winterstop bereiden de Helpmanvrouwen zich voor met oefenwedstrijden en een zelf georganiseerd Wintertoernooi waaraan o.a. Helpman VR1, VR2, MO17-1, VVK, Gorecht en Stadpark aan deelnemen.

 

De v.v. Helpman VR1 wenst al haar supporters, de hele vereniging hele Fijne Feestdagen toe en een Knallend 2018!

Marco Pesiwarissa