v.v. Helpman VR1 geeft voorsprong uit handen

aterdagmorgen moest Noor Dekker helaas afhaken. Zij lag ziek op bed. Haar vervangster in de wedstrijdselectie was O17-speelster Hannah Biemans. Zij begon op de bank naast Justine Kuiper en Lianne Gout, die haar debuut in de wedstrijdselectie maakte.

Vanaf minuut 1 was de tactiek van Helpman duidelijk te zien: De opbouw vroegtijdig verstoren. Dit leidde tot veelvuldig balverlies aan Nieuw Roden-zijde. Helpman kwam dan ook na 3 minuten verdiend op voorsprong door Carmen de Mare. Lang konden de blauw-witten niet genieten, want Nieuw Roden kwam al snel op gelijke hoogte. Daarna was het de beurt aan de thuisploeg. Want met een mooie assist en een goals was Carmen de Mare zeer belangrijk aan Helpmanzijde. Nieuw Roden kwam door een uitglijder van keepster Mayra Tjin A Koeng weer terug in de wedstrijd. Met een 3-2 voorsprong gingen beiden ploegen aan de thee.

Na de rust een heel ander wedstrijdbeeld: Helpman dat niet meer in de duels kwam, steeds te laat was in de omschakeling. Hierdoor kreeg Nieuw Roden de ruimte om de ene na de ander aanval op te zetten. Na 50 minuten spelen kwamen zij, door een verdedigingsfout, op gelijke hoogte, 3-3. Nieuw Roden bleef de rust bewaren en hadden in deze fase van de wedstrijd de overhand. Helpman liet het vooral in de omschakeling van Aanvallen naar Verdedigen liggen, waardoor de Helpmandefensie steeds in een ondertal kwam. Uiteindelijk liep Nieuw Roden uit naar een 3-7 overwinning. In de 76e minuut maakte O17-junior Hannah Biemans haar debuut in et 1e elftal. Zij kan terugkijken op een verdienstelijke invalbeurt.

Volgende week komt Be Quick Dokkum op bezoek. Zij wonnen dit weekend met 3-2 van EKC VR1. De wedstrijd begint om 14.30 uur.​
Marco Pesiwarissa