v.v. Helpman Vr1 en TKB Vr1 houden elkaar op De Esserberg in evenwicht in boeiend duel

GRONINGEN – Nieuwbakken 1e Klasser v.v Helpman Vr1 en 1e Klasser The Knickerbockers Vr1, hebben elkaar in een boeiend duel in evenwicht gehouden. Na 90 minuten spelen, waarbij beide coaches Marco Pesiwarissa en Jans Bos de afspraak hadden gemaakt om 3 x 30 minuten te spelen, bleef de teller op 2-2 steken. Doelpunten aan Helpmanzijde werden gemaakt door Justine Kuiper en Inge Moltmaker.

 

Aan Helpmanzijde ontbraken Estelle Zwiers (knie), Veronica Pot (gestopt) en Zarah Schrijver (familieweekend). Voor dit duel werden de talentvolle MO17-junioren opgeroepen: Anna Steenge, Dewi en Anniek van Drunen. Daarnaast maakte Esmee Marrink weer speelminuten onder de lat. Door het plotselinge vertrek van Mayra Tjin A Koeng naar hoofdklasser ACV, komt er weer een plaatsje onder de lat vrij. Oud gediende Shanice Booij maakte na zes jaar afwezigheid haa rentree in het 1e elftal

 

Beide ploegen begonnen zeer aanvallend aan de wedstrijd. Het affiche van deze wedstrijd beloofde een mooi duel te worden, aangezien beide trainers van verzorgd en aanvallend voetbal houden. Helpman probeerde vroegtijdig de opbouw van The Knickerbockers te verstoren. TKB kon hier regelmatig onderuit voetballen. Een enkele keer kon Helpman voor het TKB-doel voor gevaar stichten, maar miste men nog de scherpte. Ook TKB was een aantal malen gevaarlijk voor het Helpmandoel. Esmee Marrink toonde zich een goede vervangster in het Helpmandoel. In de 23e minuut moest zij echter haar meerdere erkennen in TKB, toen zij via een aanval door het centrum de bal in het doel wist te werken, 0-1. Helpman bleef met vlotte combinaties de aanval zoeken. Zij kreeg dan ook haar verdiende doelpunt. Justine Kuiper rondde een aanval prima af, 1-1. Enkele minuten later was het de beurt aan Inge Moltmaker, die onlangs nog een aanbod van hoofdklasser ACV afwimpelde. Met één van haar rushes stoomde zij door aan de linkerkant, zocht continue de combinatie met een medespeelster en werkte de bal laag in de verre hoek, 2-1. Na 30 minuten werd de eerste periode afgefloten door arbiter Hans Henk Stiksma. Aan beide ploegen werd er gewisseld. Dewi, Anna, Shanice en Anniek werden binnen de lijnen gebracht.

 

De invallers speelde moeiteloos mee. Shanice Booij speelde als zes jaar geleden: gedreven, snel, agressief en zeer aanvallend. Zij mist echter nog wedstrijdritme, maar aan conditie en kracht heeft zij niks verloren. Anna Steenge nam centraal achterin plaats, naast Inge Moltmaker. Ook zij kan terugkijken op een zeer verdienstelijke debuut in het 1e. Aan de zijde van Moltmaker leek het alsof Anna daar al jarenlang speelde.

 

Op het middenveld fungeerde Anniek van Drunen en Dewi als aanvallende middenvelders. Met beide meiden op het middenveld kreeg Helpman nog meer creativiteit op  het middenveld. Met hun 16 jaar bewezen ook zij dat zij het 1e Klasse niveau aankunnen. Toch kon Helpman inet voorkomen dat TKB op gelijke hoogte kon komen. Uit een corner wist TKB nog te scoren, 2-2.

 

In het laatste half uur, waarbij er voor de laatste keer gewisseld door beide coaches, bleven beide ploegen elkaar bestoken met kansen. Maar tot doelpunten kwam het niet meer. Voor de neutrale toeschouwer was het een zeer boeiend duel met twee ploegen die wilde voetballen.

 

Na afloop kon men bij Helpman terugkijken op een goede wedstrijd. Tegen voetballende ploegen laat ook Helpman zien dat zij een goed voetballende ploeg zijn. De debutanten kunnen terugkijken op een zeer goede wedstrijd. De Helpmandames kunnen zich nu gaan richten op het geplande teamweekend van volgende week. Op vrijdagavond spelen de dames een oefenduel in Vlissingen tegen Sparta VR1, dat zo op korte termijn naar een hoger niveau wil.

Marco Pesiwarissa