v.v. Helpman Vier vecht zich knap terug

GRONINGEN – Om 14.00 uur werd er door Helpman VIER afgetrapt op het Universiteitscomplex tegen de studenten van GSAV Forward. De Helpernaren vochten zich in het tweede bedrijf knap terug na een 3-0 achterstand. Uiteindelijk werd het 4-4. Grote man aan Helpmanzijde was Amar de Priester. Hij was goed voor drie doelpunten. Het andere doelpunt kwam op naam van Tom Oostland.

Al vroegtijdig moest Henk Bijl bij Helpman Vier afhaken. Met slechts één verse wissel begon de v.v. Helpman aan de wedstrijd. Forward, waar de spelers zich nog aan elkaar moesten voorstellen (en dan voornamelijk in het Engels), begon zeer dominant aan de wedstrijd. Bij Forward was Tygo Knaap een ware plaag voor de Helpmandefensie. In het eerste bedrijf wist hij tweemaal het net te vinden. Helpman hield zich aardig staande onder de druk van Forward. Forward-doelman Jan Hendrik Fietskar, die zonder handschoenen keepte, had weinig te doen gehad. Met een 3-0 rust gingen beide ploegen aan de ranja.

Na rust werden Amar de Priester, Aron Rogers en Mark Boon ingebracht. Helpman probeerde hierdoor meer onder de druk uit te komen. En deze tactische wissel pakte goed uit. Want via Tom Oostland en Amar Priester kwam Helpman weer terug in de wedstrijd. De 3-2 was voor Forward-coach Silvio Cappucino het sein om een keeperswissel toe te passen. Tobias Veld werd vervangen door Gilliano Pro. Niet dat deze wissel veel hielp, want direct daarna scoorde de Priester zijn tweede van de wedstrijd. Hierdoor kwam Helpman op gelijke hoogte, 3-3. Met nog 20 minuten op de klok gingen de Helpernaren op zoek naar de 3-4, maar men miste de scherpte voor het doel. Uit de spaarzame aanvallen wist Forwardspeler Johan Hendrik Siepels zijn ploeg op voorsprong te brengen, 4-3. Helpman wist dat er nog wel wat te halen viel en ging dus op zoek naar de gelijkmaker. In de 87e minuut was het dan gelukkig raak. Amar Priester schoot de bal snoeihard onder de doelman door, 4-4.

Marco Pesiwarissa