v.v. Helpman “MO11” aan de Langeleegte

Wat een aantal maanden geleden als een leuk idee is ontstaan door een aantal fanatieke ouders werd Zondag 18 juni 2023 dan ook daadwerkelijk gerealiseerd.

Met een ‘gemixte’ groep meiden van v.v. Helpman mochten we deelnemen aan het Henk Nienhuis Toernooi in Veendam. Een elftal van meiden uit verschillende teams en diverse leeftijdslichtingen door elkaar heen waarvan de meesten nog nooit met elkaar hadden samengespeeld en sommigen ook nog niet eens op een half veld in een 8 tegen 8 format, hoe zou dat gaan?

Coach Eelke had zich gedegen voorbereidt, een duidelijk strijdplan bedacht en deze samen met Coach Tim middels een 1-2-3-2 bidon opstelling overgebracht op de meiden, nu was het kijken hoe we ons zouden verhouden tot onze tegenstanders welke allemaal al een jaar in competitieverband (MO-11) samen hadden gespeeld.

Met de boodschap van de coaches om als een team samen te spelen en vooral plezier maken werden achtereenvolgens GVAV Rapiditas, Eenrum, Veendam 1894 en FC Assen verslagen! Het was echt bijzonder leuk om te zien met hoeveel spelvreugde, vastberadenheid en ook echt goed voetbal deze meiden zich als een team presenteerden zowel op als buiten het veld. Met deze vier fraaie overwinningen werden alle poulewedstrijden overtuigend gewonnen, iets wat de vele toeschouwers ook niet was ontgaan en zowel de begeleiding als speelsters kregen hiervoor de complimenten over het geboden spel en enthousiasme, erg leuk!

Onder tropische omstandigheden mocht het meidenteam van v.v. Helpman aan het einde van een lange dag dan ook de 1e prijs in ontvangst nemen uit handen van de familie Nienhuis in het nog immer prachtige, nostalgische stadion van de SV Veendam! De hoofdprijs als team was binnen en daar bovenop mocht onze eigen Julia ook nog de individuele prijs voor beste speelster van het toernooi in ontvangst nemen en zonder iemand tekort te doen, was dit ook dik verdiend.

Een zeer geslaagd ‘experiment’ wat zeker naar meer smaakt en wie weet in toekomst nog een vervolg kan gaan krijgen. Tot slot een nog een dankwoord aan de vele aanwezige enthousiaste ouders en de coaches Eelke & Tim voor de goede begeleiding op deze mooie, geslaagde vaderdag.

 

“CLUB VOOR HET LEVEN”