v.v. Helpman investeert in toekomst Meiden- en Vrouwenvoetbal

Meiden hebben in korte tijd het Nederlandse voetbal veroverd. Op de velden en in de clubkantines zijn zij niet meer weg te denken. En dit is nog maar het begin. Elk jaar wint onder meiden het voetbal aan populariteit, elk seizoen schrijven verenigingen nieuwe vrouwelijk leden bij in het ledenbestand. Ook binnen de v.v. Helpman! De v.v. Helpman is blij met hun komst, want meiden en vrouwen zijn graag geziene leden. Sportief en sociaal betekenen zij een grote verrijking voor de club.

 

De afgelopen weken hebben een aantal mensen, die zich nauw betrokken voelen bij het Meiden- en Damesvoetbal binnen de v.v. Helpman, de koppen bij elkaar gestoken om de huidige ontwikkelingen van de meiden en dames te bespreken en om samen te kijken naar de toekomst van het Meiden- en Vrouwenvoetbal binnen de vereniging. Daarbij heeft men ook de steun van de KNVB Afdeling Noord.

 

Nieuwe voetbalseizoen

In september van dit jaar zullen twee damesseniorenteams, twee MO19-teams, twee MO17-teams en mogelijk één MO15-team aan de start van de competitie staan. Het 1e damesteam heeft zich onlangs geplaatst voor de finale in het KNVB Bekertoernooi en wist men een periodetitel te bemachtigen dat recht geeft op het spelen van nacompetitie om promotie naar de 1e Klasse. Het 2e damesteam draait boven in de 4e Klasse mee en zal komend seizoen hopelijk uitkomen in de 3e Klasse. Het MO17-1 team is het hele seizoen al ongeslagen. Het lijkt erop dat de meiden ook dit seizoen kampioen gaan worden in de Hoofdklasse.

 

Met het aanstellen van gediplomeerde trainers, wil de v.v. Helpman de kwaliteit van de trainingen en wedstrijden kunnen waarborgen. Ook beginnende trainers wordt de mogelijkheid geboden om een KNVB Trainerscursus te kunnen volgen.

 

Talenten

Een groot aantal meiden maakt momenteel ook deel uit van de verschillende KNVB Selectieteams O11, O13 en O15. Maar het grootste talent die er bij Helpman rondloopt is Stella Keun. Onlangs speelde zij in het shirt van het Nederlands Elftal tegen buurland Duitsland en was zij tevens aanvoerder van het team. Momenteel komt Stella uit voor het O15-1 team, waarin zij samen met Nikee en Sophia bij de jongens speelt. Binnen de v.v. Helpman  hoopt men dat de meiden zolang mogelijk bij de jongens blijven spelen om vervolgens de stap naar het 1e of 2e team te kunnen maken. Bij Helpman mogen de meiden zelf kiezen of zij bij de jongens blijven spelen of de stap naar het Meiden- of Vrouwenvoetbal maken.

Visie

Binnen de v.v. Helpman moet een ieder op zijn/ haar eigen niveau kunnen voetballen. Men heeft binnen de v.v. Helpman niet alleen oog voor de selectieteams, maar ook voor de overige jeugdteams, bij zowel de jongens als de meiden. Daarbij wordt tijdens de trainingen en wedstrijden aandacht geschonken aan zowel de individuele ontwikkeling als de ontwikkeling van het team.

Kledingfonds

Speelsters die zich bij de v.v. Helpman aanmelden ontvangen ook een wedstrijdshirt, broekje, sokken en trainingspak. Deze krijgt men in bruikleen van de v.v. Helpman.

 

Meetrainen

Meiden en Dames die een keer willen meetrainen, zijn de hele maand juni van harte welkom! De Meiden trainen op Dinsdag- en Donderdagavond van 18.00 – 19.15 en de Dames van 19.15 – 20.30 uur. Opgeven kan bij: Marco Pesiwarissa – ma.pesiwarissa@gmail.com

Marco Pesiwarissa