v.v. Helpman 2 bindt ook Siddeburen 2 aan zegekar

SIDDEBUREN – Na het kampioenschap van het 1e elftal en het bereiken van de finale in de KNVB Beker van de Helpmanvrouwen, was het nu de beurt aan de v.v. Helpman 2 om het feestvolle weekend goed af te sluiten. In en tegen Siddeburen moest er gewonnen worden om nog kans te kunnen maken op de 2e periodetitel. Doelpunten aan Helpmanzijde kwamen op naam van Mark Richardson, Jos Dijkhuizen en Bram de Vries.

 

De laatste competitiewedstrijden laat Helpman Zondag 2 zien dat zij bovenin de Reserve 2e Klasse aardig mee kunnen draaien, mits trainer Pesiwarissa kan beschikken over een volledige selectie. Ondanks de blessures van Max Pranger, Rick ter Steege, Pim Dijksma, Pedro Agosti en Ischa de Groot, vertrokken de Helpernaren met veertien spelers richting Siddeburen. A-junior Stan Rudolphy werd op het laatste moment nog aan de wedstrijdselectie toegevoegd.

Helpman begon voortvarend aan de wedstrijd. Al in de 2e minuut van de wedstrijd bracht routinier Mark Richardson zijn ploeg op een 0-1 voorsprong door goed voorbereidend werk van Jos Dijkhuizen. Vijf minuten later was het Jos Dijkhuizen die vanuit een indraaiende corner zijn ploeg verder liet uitlopen, 0-2. Siddeburen had duidelijk geen antwoord op de gekozen speelwijze van de Blauw Wit-hemden. De lopende mensen op de flanken, Mark Vegter en Eskindir Girma, waren een ware plaag voor de beide Siddeburen-backs Wietse Kroon en Paul Engel. Maar Siddeburen probeerde Helpman met felle duels uit haar spel te krijgen. Het was Rik Dagelet die met een katachtige redding in de 23e minuut Siddeburen van een goal kon weerhouden. Maar in de 27e minuut kon Siddeburen toch weer in de wedstrijd komen. Siddeburen-spits Edwin Draak kon profiteren van een scrimmage voor het Helpmandoel, 1-2. Met deze stand gingen beide teams aan de thee.

Na de thee hetzelfde spelbeeld: De Helpmandefensie kwam amper in de problemen. In de 53e minuut bracht Bram de Vries zijn ploeg op een 1-3 voorsprong. Een prima genomen corner door Cango Gün werd bij de 2e paal door Bram in het doel verwerkt, 1-3. Helpman had de wedstrijd definitief op slot kunnen gooien, maar Jos Dijkhuizen en Gijs Ringnalda hadden beiden het vizier niet op scherp staan. Helpman kreeg het in de eindfase van de wedstrijd nog lastig toen Siddeburen de 2-3 maakte. Bij een corner kopte Siddeburen-doelman Evert Kroon net naast het doel. Verder werd de ploeg van trainer Sybrand Egel niet meer gevaarlijk en werden de drie punten mee naar Groningen genomen.

Helpman is nu afhankelijk van v.v. Hoogezand 3, die nog moeten aantreden tegen ZNC en ASVB. Indien Hoogezand vier punten haalt, kan Helpman de 2e periodetitel in de wacht slepen voor nacompetitie om promotie naar de Res. 1e Klasse.

Marco Pesiwarissa