Trefzeker Helpman JO13-1 speelt met 10-1 Gorecht van de mat

Een sterk Helpman JO13-1 behaalde zaterdag een klinkende overwinning op het eerste team van Gorecht JO13. Met een uitslag van 10-1 moesten de voetballers van Gorecht om kwart voor twaalf met hangende kopjes het veld verlaten.

 

Vanaf de eerste minuten drukken de spelers van Helpman een duidelijk stempel op de wedstrijd. Al na drie minuten staat de thuispartij op een voorsprong van 2-0. Eerst is het Lars op aangeven van Tomas en de tweede goal valt via een snelle uitbraak door het midden waarbij Mart met een scherpe pass Otto vlekkeloos weet te bedienen. Gorecht komt vanaf het begin geen moment in de wedstrijd. Vanuit het middenveld wordt door Helpman met effectieve interventies de bal al snel onderschept. Maar ook door zwakke uittrappen kan het thuisteam snel de bal veroveren. Hierdoor kan Helpman voortdurend druk op de verdediging van Gorecht uitoefenen. Dat leidt al snel tot tal van doelkansen. Otto kopt rakelings langs bij een voorzet van rechts. Mart probeert in de elfde minuut vanuit een voorzet de bal direct op de schoen te nemen. Na deze vergeefse doelpogingen is het direct daarop wel raak. Na een schot op de paal schiet Wessel in de rebound de bal resoluut over de doellijn: 3-0.

 

De paal staat even later opnieuw een doelpunt in de weg als Otto probeert om het doel te treffen. Gorecht doet nog wel pogingen om uit de verdediging te komen maar daarbij stuiten ze bij Helpman op een hecht verdedigingingsblok. Daar is in de opstelling de positiewisseling van de vorige wedstrijd gehandhaafd met Sebastiaan in het middelste blok van de verdediging en Mart in de spits van de aanval.

Het aanvallend vermogen van Helpman wordt vanuit de verdediging nog verder versterkt door Paula. Met haar acties op de linkerflank benut Paula in een wat vrijere rol op een uitstekende wijze haar sterke loopvermogen.

In de verdediging van Gorecht gaat het een stuk minder goed toe. In de verdediging slaat de verwarring toe na een voorzet van Ivar. Het resulteert in een eigen doelpunt: 4-0.

Gorecht slaagde er de hele wedstrijd niet in om de tegenstander onder druk te zetten. Helpman krijgt daarmee alle ruimte om fraaie combinaties op te zetten of vanuit het achterveld met verre passes de voorste linie te bereiken. Zo voorziet Sebastiaan op slag van rust vanuit het middenveld Otto met een strakke dieptepass, waarna deze beheerst de 5-0 op zijn naam schrijft.

 

Na de pauze blijkt meteen al dat het Helpmanteam er nog steeds zin in heeft. Al in de derde minuut na de spelhervatting volgt er een knappe combinatie over de rechtervleugel waarna Ivar op aangeven van Wessel het 6e doelpunt scoort. In de tweede helft komt Gorecht enigszins terug in het spel met enkele aanvallen. Uiteindelijk leidt dat in de 35e minuut tot een eerste tegentreffer. Een voorzet van rechts wordt beheerst door een vrijstaande speler in de rechter hoek geplaatst.

Het duurt even voordat Helpman het doelpuntenfestijn kan voortzetten. Na een pass door het midden van Tomas weet Tijn de uitgelopen keeper knap te omspelen en de 7-1 te scoren.

Binnen de volgende 10 minuten weet Lars nog twee doelpunten te scoren, het eerste op aangeven van Marnix en het tweede vanuit een vrije trap, waarbij hij de bal hoog in het doel plaatst.

Hierna krijgt Lucas na een doorbraak van een Gorecht aanvaller voor het eerst een lastig schot op zijn doel te verwerken, dat hij met een fraaie save weet te stoppen.

Net voor het eindsignaal brengt Helpman de eindstand op 10-1, door een doelpunt van Wessel.

Wim Saaltink

opstelling 1-4-4-3
Otto © Mart Lars
(47′ Lars) (30′ Marnix) (30′ Tijn)
Tomas Ivar
Wessel
Paula Bart Sebastiaan Nick
(47′ Mart)
Lucas
Bank: Marnix & Tijn
Afwezig: Sam (Familieweekend)

Fotograaf: Alex Holt