Terreinderby bij rust al beslist, Helpman Zaterdag 1 wint met 4-1 van Be Quick

Vandaag staat de terreinderby Helpman – Be Quick op het programma. Be Quick heeft zich hier de hele week al op kunnen voorbereiden. Helpman pas sinds woensdag, omdat ze afgelopen dinsdag nog een bekerwedstrijd hadden uit tegen ONR. Deze wedstrijd werd met 1-3 gewonnen.

Helpman en Be Quick stonden in het seizoen 2021/2022 voor het laatst tegenover elkaar. Helpman – Be Quick werd toen 2-1 en Be Quick Helpman werd 3-1.

Het is 14.30 uur geweest, dus de hoogste tijd om te beginnen. In de beginfase krijgt Be Quick 2 corners die beiden worden weggewerkt. Ook krijgen ze een vrije trap, maar deze gaat naast.

12e minuut een prima bal van Wouter van der Graaf op Meltem Buursma en die zet ons op een 1-0 voorsprong. We zijn een kwartier onderweg als Van der Graaf de bal prima voor geeft, maar helaas staat er niemand om de bal binnen te schieten. In de 17e minuut komt Be Quick op gelijke hoogte.
Helpman mag aftrappen en gaat gelijk in de aanval. Meltem Buursma geeft de bal voor op Rune Pronk en die zet ons op een 2-1 voorsprong.

In de 28e minuut krijgt Be Quick een goede kans op de gelijkmaker, maar de bal gaat naast. Even later krijgen ze een corner die voorlangs gaat. We zitten in de 30e minuut en Helpman is in de aanval. De bal komt via Pronk bij Camiel Buursma terecht en die maakt er 3-1 van. In de 43e minuut krijgt Helpman een corner die wordt genomen door Remco de Haas. De bal komt bij Meltem Buursma terecht en die zorgt ervoor dat Helpman met een 4-1 voorsprong aan de thee gaat.

Over de 2e helft kan ik kort zijn, er wordt niet meer gescoord. Be Quick krijgt een aantal mogelijkheidjes maar hun vizier staat niet op scherp. Voor Helpman valt er weinig te juichen in de 2e helft, mede omdat Van der Graaf uitvalt met een hamstringblessure.

En zo wint Helpman de terreinderby met 4-1 van Be Quick

Namens het team en mijzelf bedank ik Jeroen Pronk voor het vlaggen!

Volgende week gaat de competitie verder. Be Quick ontvangt dan Zuidlaren en Helpman gaat op bezoek bij Zuidhorn

Nog wat cijfers van cijfers van vandaag:

Kou: 8
Spanning: 6

CH