Succesvolle tweede scheidsrechterbijeenkomst op zaterdagmiddag 22 september

Zaterdag 22 september vond de tweede informatiebijeenkomst plaats voor scheidsrechters en assistent-scheidsrechters van VV Helpman. De bijeenkomst werd bijgewoond door een mooie mix van ouders en kinderen met interesse om te fluiten of te vlaggen. Sommige deelnemers hebben al ervaring met fluiten en wilden vooral hun kennis opfrissen, anderen gaan net beginnen. De bijeenkomst werd geopend door Coen Hut, hoofd Wedstrijdzaken van VV Helpman en ook leider van JO13-1. Ook bestuurslid en het hoofd van de Technische Commissie van VV Helpman, René Kuipers, was aanwezig. Coen vertelde dat op dit moment niet alle teams van VV Helpman een scheidsrechter hebben. Bovendien hebben een aantal clubscheidsrechters het afgelopen jaar om uiteenlopende redenen afscheid genomen waardoor de spoeling erg dun is geworden. Als de club geen scheidsrechter kan leveren voor een wedstrijd kan de wedstrijd niet doorgaan. Bovendien krijgt de club dan een boete van de KNVB. Dit is uiteraard een situatie die niet wenselijk is. Coen benadrukte dan ook dat hij erg blij was met de mensen die waren gekomen.

 

Vervolgens kwam de hoofdspreker aan het woord, Marja Wardenier. Marja heeft een schat aan ervaring als scheidsrechter in de tweede klasse van de KNVB. Ze lichtte toe dat ze eerst meer ging vertellen over fluiten en vlaggen bij je club, ze daarna een veldverkenning zou gaan doen en tenslotte zou besluiten met spelregels zoals buitenspel, overtredingen en directe en indirecte vrije schoppen. Ze gaf aan dat de deelnemers tijdens de presentatie vragen konden stellen en hier werd dankbaar gebruik van gemaakt. Een belangrijke boodschap van Marja’s presentatie was dat scheidsrechters ook mensen zijn die in hun vrije tijd vrijwillig hun steentje bijdragen aan de club.

 

De bijeenkomst zal worden geëvalueerd en de arbitragecommissie zal een planning maken voor evt. vervolgbijeenkomsten. Tot de mogelijkheden behoren o.a. de organisatie van een officiële pupillenscheidsrechtercursus van de KNVB en de KNVB Vervolgmodule Spelregels etc. Op basis van de behoefte zal hierover een besluit worden genomen. Hierover zal te zijner tijd meer bekend worden gemaakt, maar mocht je nu al interesse hebben laat het dan weten aan Coen Hut via e-mailadres wedstrijdzaken@vvhelpman.nl . Het is handig als je hierbij aangeeft of je geïnteresseerd ben in een cursus over scheidsrechter, assistent-scheidsrechter of pupillenscheidsrechter.

 

We kijken terug op een zeer geslaagde middag en kijken uit naar het vervolg.

 

Namens de arbitragecommissie,

 

Alma Erenstein