Strijdend Helpman JO19-1 moet meerdere erkennen in sterk Gorecht JO19-1

Na de zeperd van de vorige week hebben de Helpmannen vandaag laten zien dat ze een team zijn dat de knop om kan zetten en met passie en teamgeest de confrontatie met een sterke tegenstander niet uit de weg gaan. Op sportpark De Koepel in Haren gingen de gastheren in het zwart sterk van start. Binnen 30 seconden leverde dat, na een prima steekpass, de eerste kans op. De eerste 15 minuten domineerde Gorecht maar gaandeweg de eerste helft kwam er meer balans in de wedstrijd en hield Helpman, mede dankzij de uitblinkende goalie goed stand.


Het lukte de blauwwitte formatie steeds beter om onder de druk van Gorecht uit te komen en werd zo steeds gevaarlijker in de omschakeling. Helpman stond goed en er was strijd en beleving. De dynamische wedstrijd kostte kracht waardoor er over en weer meer ruimte ontstond. Een kleine 10 minuten voor rust sloeg Gorecht in 1 minuut echter genadeloos toe. Twee weergaloze afstandsschoten lieten de uitblinkende Helpmangoalie kansloos en gingen de mannen van Helpman A1 met een lichte kater de kleedkamer in.

Na rust was het Helpman dat de eerste minuten domineerde. Een snelle omschakeling resulteerde in een prachtige aanval door het midden en een lobje over de keeper bracht de aansluiting. Nog geen minuut later leek een afzwaaiend schot van Gorecht over de achterlijn te gaan maar werd plots van richting veranderd en bracht de marge weer naar twee doelpunten.Vreemd genoeg bracht deze 3-1 binnen Gorecht wat onrust. De ploeg leek even de weg kwijt en Helpman kreeg een paar goede kansen op de ‘aansluitingstreffer’. De doelman van Gorecht stond, net als zijn Helpmancollega, vandaag zijn mannetje en wist zijn doel schoon te houden. Helpman bleef het proberen maar de mannen uit Haren hervonden zichzelf en waren gevaarlijk in de omschakeling.

Een wedstrijd met veel tempo en strijd waar de neutrale toeschouwer twee teams zag die er vol voor gingen. Alhoewel beide teams strijdend en qua teamgeest elkaars gelijke waren was Gorecht vandaag voetballend wel de betere en sterkere ploeg. Een kwartier voor tijd werd een schuiver voorlangs bij de tweede paal toch nog net binnen getikt en was de wedstrijd gespeeld. Helpman kreeg nog een klein kansje om het resultaat iets te verbeteren maar de wedstrijd had aan beide kanten veel kracht gekost en in de stand zou geen verandering meer komen. Het sterke en completer voetballende Gorecht won de wedstrijd verdiend met 4-1.

De hoogte van de Gorecht overwinning is wellicht (zeker gezien het Helpmanspel in de tweede helft) ietwat geflatteerd. Helpman JO19-1 heeft zich wel gerevancheerd voor de wedstrijd van vorige week en kon vanmiddag met opgeheven hoofd van het, wederom kletsnatte, veld.

Gorecht JO19-1 was vandaag de meerdere, Helpman JO19-1 heeft vertrouwen kunnen tanken …..

Rob Seuren
Leider JO19-1