Spanning en spektakel tegen TKB.

GRONINGEN, 3 oktober 2020.

Vandaag stond de wedstrijd tegen TKB VR5 op het programma. We moesten het doen zonder onze fans en trouwe supporters, desalniettemin was er weer een hoop passie, strijd en spektakel.

Al om 10 uur begonnen we aan de wedstrijd. Nieuw in de basisopstelling van trainer Mennie Schlaman was de keuze om Joniek centraal in de verdediging op te stellen. Het mooie aan Joniek is, geef haar een positie met de bijbehorende taken en ze doet het! Met Celine aan haar zijde en Lotte en Irma op de backposities werd er vanuit de verdediging prima opbouwend voetbal gespeeld. Dit resulteerde al snel in de 0-1 voor Helpman. Het was Norah die deze eerste goal wist te maken. Al snel volgde de 2e goal, wederom op naam van Norah, via een mooie assist van Irma. Wat een spektakel al in de eerste 10 minuten vd wedstrijd! Ook de spits van TKB zorgde voor sensatie door de stand met een prachtige goal op 1-2 te zetten. Suzanne bleef met haar ongekende snelheid en goede voorzetten gevaarlijk voor TKB. Beide teams deden niet voor elkaar onder en zo ging de wedstrijd mooi gelijk op. Door hands binnen de 16 meter kreeg Helpman een penalty. Denise schoot deze er vakkundig in en zette hiermee de stand op 1-3. Een mooie voorsprong voor Helpman die in de laatste 7 minuten van de eerste helft werd weggeven. Met een 3-3 tussenstand gingen we uiteindelijk de rust in.

Dit beloofde veel voor de tweede helft. Want de bal is rond en aan de inzet van beide partijen kon het niet liggen. Het eerste deel van de tweede helft stond in het teken van ingooien. Ik overdrijf niet als ik zeg dat er wel 25 keer is ingegooid. Gelukkig hebben we dit dinsdag nog geoefend tijdens de training. Met beide voeten aan de grond en keurig vanuit de nek wisten we het spel weer naar onze hand te zetten. Een mooi moment om Karin en Andrea, vaak uitkomend op het middenveld nog even te benoemen. Zij zijn dan wel niet zulke baltovernaars als Norah, of zo vliegensvlug als Suzanne. Zij zijn balvast, behendig, rustig aan de bal en weten de gaten tussen beide linies te dichten. Mede hierdoor volgden er al snel kansen voor de Helpman dames. De winnende goal lag op de loer. Mensen, wat was het spannend! Een prachtige kopbal van Denise, helaas, op de lat! Wij namen TKB mee in ons spel en ook zij creëerden weer kansen. Het was Joyce die met een briljante redding wist te voorkomen dat zij de winnende goal maakten. Echter moest zij na deze actie wel geblesseerd het veld verlaten. Gelukkig kon Celine haar positie overnemen. En dan met nog een paar minuten op de klok, krijgt Andrea de bal zo rond de 16 meter, vanuit de lucht, en in één keer, ze bedenkt zich niet, zonder enige aarzeling, haalt ze uit en hij zit! Ongelofelijk, wat mooi! Helaas is deze vreugde van korte duur, omdat de bal in die laatste paar minuten nog heel ongelukkig over onze doellijn weet te rollen….. ‘T is nait aans.

Volgende week spelen we om 12.30 uur thuis tegen VVK VR2. Ik zal u middels deze verslagen op de hoogte houden en hopelijk tot snel, langs de lijn!

Irma van Erp