Road to the Final

In september 2017 begint het bekerseizoen voor Helpman Vrouwen 1.

Ze zitten in een poule met Ons Sneek VR2, Oranje Nassau VR3 & SC Rouveen VR1.

De 1e wedstrijd is thuis tegen Oranje Nassau VR3, het wordt 3-2. Voor Helpman scoorden: Eigen Doelpunt, Noor & Aline

Na deze wedstrijd staan er nog 2 uitwedstrijden op het programma. Op 9 september wordt er met 2-3 van SC Rouveen gewonnen. De doelpunten aan Helpmanse kant komen op naam van: Laura (2x) & Aline.

De laatste wedstrijd is uit tegen ONS Sneek VR1, in Sneek winnen de dames met 1-4. De doelpunten werden gescoord door: Aline (2x), Estelle & Justine.

3 wedstrijden gespeeld, 9 punten. 10 doelpunten gemaakt en 5 tegen, dat levert een doelsaldo van +5 en een ronde verder op.

Op 21 oktober 2017 wordt de 1e ronde van de beker gespeeld. Helpman neemt het thuis op tegen VIOD VR2. Het is een spannende wedstrijd. Na 90 minuten staat het 2-2, dus er volgen penalty’s. Voor Helpman scoorden: Zarah & Aline. Penalty’s: Noor, Aline, Soraya, Zarah & Justine. Helpman begon, Mayra hield de laatste penalty van VIOD tegen.

Helpman is vrijgeloot voor de 2e ronde, die in december 2017 & januari 2018 gespeeld wordt. Ze gaan gelijk door naar de kwartfinale. Hierin is Drenthina uit Emmen de tegenstander. Mayra houdt haar doel schoon en er wordt maar liefst 8 keer gescoord door haar teamgenoten. Dit werd gedaan door: Soraya (3x), Laura (2x), Zarah (2x) & Adinda.

Helpman staat nu in de halve finale. Het sterke Nieuw Roden VR1 is in deze ronde de tegenstander. De verwachting is dat het heel lastig gaat worden, want in de competitie hebben ze er 2 keer van verloren. Thuis werd er met 3-7 en uit met 4-2 verloren.

Deze bekerwedstrijd werd op donderdag 26 april 2018 gespeeld op de Helperborg.

Helpman speelde goed en de vrouwen van Nieuw Roden hadden hun dag niet.
Uitslag: 3-0. De doelpunten werden gescoord door: Sieta, Zarah & Laura.

Deze winst levert de Helpman Vrouwen een zeer verdiende plaats op in de finale.

De finale wordt morgen, 2 juni 2018, gespeeld.

Helpman VR1 neemt het om 16.45 uur op tegen ST Eenrum/Kloosterburen VR1. Als het na 90 minuten niet gelijk staat, dan weten we rond de klok van 19.00 uur wat de uitslag is.

Door de KNVB is er voor deze wedstrijd een arbitraal trio aangesteld, dat betekent dat de beste en eerlijkste assistent-scheidsrechter van het seizoen, Yoni niet in actie hoeft te komen.

Vanaf deze plaats wens ik, namens alle leden, de Helpman Vrouwen en staf heel veel succes en plezier tijdens de bekerfinale.

Coen Hut

Statistieken: Estelle Zwiers