Puntverlies door gelijkspel in Ten Boer

TEN BOER, 19 september 2020.

Na de 3-1 overwinning op SV Bedum van afgelopen week, stond vandaag de eerste uitwedstrijd tegen Omlandia op het programma.

Onder het genot van een lekker zonnetje werd er om half 1 afgetrapt door de thuisclub. De eerste 5 minuten leken wat onwennig aan de kant van de Stadse dames. Omlandia hanteerde veelal de lange bal en dit was voor onze verdediging lastig te verdedigen. Na 10 minuten speeltijd was het al raak voor de spits van Omlandia. Deze voorsprong was van korte duur. Na een goede onderschepping op het middenveld kreeg Manon Bezu de bal in de voeten en schoot hem feilloos binnen de palen. Dit was het moment in de wedstrijd waarop Helpman weer wat meer aan voetballen toekwam. Het was nog geen vloeiend tikkie takkie voetbal, maar toch wisten we elkaar goed te vinden, wat resulteerde in kansen voor Helpman. Zo ontstond er een mooie kans voor Denise, echter ging haar inzet snoeihard tegen de paal. Ook voor Suzanne nog een mooie kans, helaas zonder resultaat. En wat bij ons niet lukte, lukte de spits van Omlandia wel. Ietwat ongelukkig voor ons kwam ze door de verdediging heen en wist Omlandia weer op voorsprong te zetten. Er volgde een tweede kans voor Suzanne, echter was de keepster haar te slim af. Het wachten was op de gelijkmaker.

In de rust een pep talk van trainer Mennie waarna we vol goeie moed begonnen aan de tweede helft. Vergeleken met de eerste helft speelden we na de rust een stuk sterker. Helpman was volgens menig toeschouwers zelfs de betere partij. Alleen er moest nog gescoord worden! Er volgde een corner voor Helpman. En bliksem, die Norah, die kan dat. Als geen ander! Vanuit deze prachtige corner wist Manon Bezu de gelijkmaker binnen te schieten. Heerlijk! Of toch niet…. dit doelpunt werd afgekeurd door de scheidsrechter. Waarom is ons nog steeds een raadsel. Vol verbazing en ongeloof werd er verhaal gehaald bij de scheidsrechter, die met een summiere uitleg 11 dames probeerde te kalmeren. Onmogelijk natuurlijk! Omdat er geen beroep gedaan kon worden op de VAR, zat er niets anders op dan doorspelen. De vrouwen in het blauw-wit stonden prima te verdedigen waardoor het voor de thuisploeg lastig was om ook maar in de buurt van onze goal te komen. En toen, in de 80ste minuut, was er wederom een mooie kans voor Suzanne. Ze zeggen wel eens, driemaal is scheepsrecht, nou dat was het hoor. Oog in oog met de keepster liet Suzanne zich niet gek maken en schoot de gelijkmaker binnen.
Met nog een paar minuten op de klok werd er alles aan gedaan om de winnende treffer te maken. Helaas moest er van beide kanten genoegen worden genomen met een gelijkspel.

Volgende week spelen we thuis om 14.30 uur tegen de Heracliden. Ik kan u nu al verklappen, dat beloofd een spektakel te worden! Graag tot dan!