Promovendus v.v. Helpman VR1 goed van start

Promovendus v.v. Helpman VR1 goed van start

‘De Mare en Schrijver scoren als invallers’

EENRUM – De Vrouwen van de v.v. Helpman kunnen terugkijken op een prima rentree in de 2e Klasse. In Eenrum wonnen de Helpmanvrouwen verdiend met 1-3. Het waren de invalsters Carmen de Mare en Zarah Schrijver die voor de blauw-wit hemden scoorden.

Carmen de Mare en Zarah Schrijver waren door de medische staf voldoende fit bevonden om aan de wedstrijdselectie te worden toegevoegd. Ook Adinda Pieneman, net terug van vakantie, mocht in Eenrum komen opdraven. Overigens startten zij alle drie op de bank. Trainer Pesiwarissa bracht geen wijzigingen aan zijn elftal, dat vorige week ONS Sneek VR2 met 1-4 wist te verslaan.

Om klokslag 14.00 uur werd er in Eenrum afgetrapt. Helpman was direct de bovenliggende partij. De vrouwen van ST EKC hadden duidelijk moeite met de gekozen speelstijl van de Helpmanvrouwen. Helpmanspits Justine Kuiper moest al in het 1e bedrijf het strijdtoneel verlaten met een knieblessure. Haar vervangster was Zarah Schrijver. Helpman kreeg hierdoor veel meer diepte in haar spel. In de 32e minuut kwam Helpman verdiend op voorsprong. De zeer verdienstelijk spelende Amy Moltmaker veroverde de bal op het middenveld en paste de bal naar Zarah Schrijver, die op haar beurt de bal vanaf ruim 25 meter over de EKC-doelvrouw schoot, 0-1. Een enkele keer probeerde EKC via een counter de razendsnelle spitsen te bereiken, maar keer op keer werden de gaten dichtgelopen door Betty Biemans en Inge Moltmaker.

In de tweede helft maakte Carmen de Mare na wekenlange afwezigheid haar opwachting. Zij verving Paula Bossinade. Geheel tegen de verhoudingen in kwam EKC in de 62e minuut op gelijke hoogte. Toen brak er aan Helpmanzijde een onrustige fase aan. Maar niet lang daarna was het invalster Carmen de Mare die haar ploeg op voorsprong bracht. Een prachtige voorzet van Zarah Schrijver werd prima in het doel gewerkt, 1-2. Direct daarna ruimde de zeer vermoeide Amy Moltmaker het veld voor Adinda Pieneman, een aanvaller voor een middenvelder. Pesiwarissa besloot toen om meer druk voorin uit te oefen en dat pakte zeer goed uit. Vanaf dat moment kon EKC geen potten meer breken en was het Helpman dat de boventoon voerde. Met veel positiewisselingen kreeg EKC geen vat meer op de wedstrijd. In de 72e gooide Carmen de Mare de wedstrijd definitief in het slot, 1-3.

De Helpmanvrouwen zijn de competitie goed begonnen. EKC, dat vorig seizoen op de 7e plaats eindigde, probeerde de Helpmanvrouwen via de counter te verassen, maar die tactiek pakte niet goed uit. Volgende week komen de vrouwen van Nieuw Roden op bezoek. Dan kan Pesiwarissa ook Lianne Gout aan zijn selectie toevoegen. Lianne maakte afgelopen week de overstap naar de Esserberg-club.

Marco Pesiwarissa