Peize JO13-1 tegen Helpman JO13-1 Zaterdag 25 november 2017, 10:15

Koud, maar helder en een zon die wil meespelen. Het begint goed.
Helaas zonder Dominique die geblesseerd en al op krukken komt supporteren. Gelukkig is Thome, keeper van JO13-3 bereid gevonden hem te vervangen. Hij mag gelijk aan het werk, 1e redding direct al nodig. Helaas was dit een voorbode van een snelle 1-0 achterstand. Helpman probeert het weer met een mooie opbouw vanuit achteren die leidt op een hoge bal op Otto, net geen schotkans. Milan steelt de bal en via Abel een schot op de keeper van Peize. Helpman blijft druk geven. Dan begin de linksbuiten van Peize, nr 9, zich meer en meer te laten zien. Hij is snel en draait handig weg van meerdere verdedigers. Hier moet een antwoord op gevonden worden.
Marniek heeft op aangeven van Abel het beste antwoord, 1-1, 8e minuut.
Helaas was dit van korte duur, de nr 9 is betrokken bij de volgende 2 tegendoelpunten, 3-1 19e minuut. Wen met assist van Sam trekt het met een fraai lopje over de keeper naar 3-2. Roos zet voor, net door de keeper weggebokst. Zelfs de zon doet even extra zijn best. Helaas rent nr 9 er weer eens langs en schiet in, net voor rust 4-2.
Rust; Plan om nr 9 te neutraliseren?

2e helft. Corner 1 afgeweerd, corner 2 afgeweerd. Nu is Helpman aan de beurt, 2 corners, net voorlangs. Schot op doel, helaas door de tegenstander geblokt.
Nr 9 loopt er weer langs, maar wordt nu toch steeds beter afgestopt door de aansnellende Helpman verdedigers. Wen zet fraai voor op Bram die niet aarzelt en hem tussen de palen schiet. 4-3! Het kan nog, nog een paar spannende minuten. Nog een fraaie aanval van Helpman, maar het lukt niet te scoren. Wen wordt door 2 tegenstanders tegelijk getackled, gelukkig blesseren deze alleen zichzelf. Bal eindigt na de terechte vrije bal op de doellijn van de tegenstander. Maar het mag helaas net niet lukken. Punten verlies in Peize, het had zomaar gelijkspel of zelfs winst kunnen zijn.

Op naar de volgende wedstrijd as zaterdag thuis tegen de nr 8.

Bram Rutgers

Fotograaf Michael de Haas