Peize JO13-1 – Helpman JO13-1

Op de eerste echte herfstdag van het seizoen mochten we aantreden tegen het tot nog toe ongeslagen Peize. Donkere wolken pakten zich samen boven het hoofdveld. Onze jongens waren al doorweekt voordat het fluitsignaal ging. Keeper Lucas leek goed ingespeeld. Zijn tenue was al lekker modderbruin in plaats van het gebruikelijke oranje. Aanvoerder Bart won de toss. Zou het een goed voorteken zijn? De zon begint zowaar te schijnen, de lucht is weer blauw.

Het eerste kwartier is Peize net wat gevaarlijker dan Helpman. Vooral de nummer 11 van Peize, Calvin, is heel snel en behendig. Onze verdedigers hebben hun handen vol aan hem. In de 16e minuut lijken de kansen zich te keren. We krijgen een corner. Marnix schiet helaas net naast.  Op het natte gras is het vallen en opstaan. Bart rent zich de longen uit het lijf, glijdt uit, staat meteen weer op en verdedigt onverstoorbaar verder.

In de 23e minuut weet Calvin (Peize) dan toch door de verdediging heen te breken met razendsnelle passeerbewegingen. Hij haalt uit en de 1-0 is een feit. De jongens van Helpman krijgen zeker nog wel kansen in de eerste helft. Trainer Marten roept nog: ‘het moet sneller!’. Op slag van rust krijgen we nog een corner. Helaas leidt dit niet tot de verdiende gelijkmaker.

Na rust is goed te zien dan Lars hard werkt aan de opdracht die hij van Marten heeft gekregen: minimaal 1 assist en 1x scoren. In de 32e minuut snelt hij met fraaie bewegingen twee verdedigers van Peize voorbij en geeft een mooie bal aan Ivar. Helaas lukt het hem niet om te scoren. Meteen daarop gaat Peize weer in de aanval. Vanaf de rechterkant wordt een hele mooie boogbal over Lucas heen in de linkerhoek geschoten. Op het elektronische scorebord staat het 2-0. Dan pakken zich toch weer donkere wolken samen boven het veld. Het begint te regenen en te waaien. Gelukkig hebben we wind mee. Onze jongens werken hard om door de taaie verdediging van Peize heen te komen. M.n. ook de nummer 2 van Peize staat z’n mannetje. In de 36e minuut schiet Ivar nog maar weer eens op het doel. De boomlange keeper heeft er echter geen moeite mee. Maar na een ingooi op links weet Otto uiteindelijk dan toch door de Peizer vesting heen te breken. 2-1! De wedstrijd wordt in hoog tempo gespeeld want in de 38e minuut gaat Calvin alleen op Lucas af. Lucas komt echter heel goed uit en voorkomt dat de marge weer 2 doelpunten wordt. In de 39e minuut haalt Tijn dit keer uit. Het schot wordt echter door de lange keeper net over de lat getikt. Vlak daarna volgt een prachtige pass van Sam op Tijn die de bal echter net naast tikt. Het publiek voelt het op dat moment goed aan. De gelijkmaker hangt in lucht. Lars snelt weer 2 verdedigers voorbij maar helaas gaat ook deze bal er niet in. Otto breekt op links ook weer door de verdediging heen, maar de keeper voorkomt de gelijkmaker door een mooie redding. In de 56e minuut wordt Lars hard onderuitgehaald gehaald. Hij grijpt naar zijn rechterenkel. Het publiek roept om een kaart. Maar zowel de scheidsrechter als de trainer van Peize laten deze harde charge ongestraft. Onze jongens (en het publiek) zijn nu getergd. Sam neemt de vrije trap. Vanaf zo’n 18 meter krult hij de bal heel fraai in het doel! We staan weer gelijk! ‘Gerechtigheid!’ roept het publiek. Maar onze jongens willen meer. Ze blijven gaan. En in de 58e minuut haalt Sam verwoestend uit. Vanaf een meter of 20 schiet hij de bal heel fraai over de keeper heen! 2-3!! Als het eindsignaal klinkt dansen de jongens van vreugde bij de middencirkel. Het publiek is uitzinnig! Wat een prachtige wedstrijd was dit! We nemen 3 punten mee uit Peize en stijgen een plek in het klassement.

Nicole

Fotograaf: Paula

 


Debra, onze supporter uit Engeland